Test viteza internet la DIGI – Testeaza viteza la net

Un test de viteza la internet este esential atunci cand ai o problema cu conexiunea sau mai multe pagini web se deschid foarte greu iar activitatea pe internet este ingreunata. Viteza la internet este esentiala pentru o functionare rapida a tuturor elementelor ce se regasesc pe internet.

Test de viteza la Digi

Prin intermediul aplicatiei de testare viteza la internet de la DIGI urmarim sa vedem parametrii unei conexiuni fie prin cablu sau prin intermediul unei conexiuni WiFI. Pentru mai multe detalii despre viteza la internet va ivitam sa aflati cum intri in Contact cu DIGi RCS/RDS

Ce presupune un test viteza la internet

Pentru a efectua un test de viteza la internet fie ca vorbim de testul DIGI sau test de viteza la Vodafone sau Orange trebuie sa respectam anumite criterii:

  1. Efectueaza un test de viteza printr-o conexiune directa – cablu internet;
  2. Poti evalua tipul de conexiune prin trecerea direct a cablului de internet la calculatorul propriu;
  3. Urmareste parametri de download speed si upload speed in urma efectuarii testului de viteza la internet;
  4. Poti efectua testul de viteza si printr-o conexiune ce trece printr-un router Gigabit daca ai un abonament maxim de internet.

De regula, viteza minimă de transfer al datelor reprezintă cea mai mică rată de transmitere a datelor pe care un utilizator final o poate experimenta în accesarea serviciului, potrivit prevederilor contractului sau ale condițiilor generale.

In cele mai multe situatii viteza la internet de la DIGI respecta datele din abonament insa aici trebuie tinut cont si de echipamentele proprii.


Test viteza internet RCS RDS Digi

Pentru internetul DIGI Fiberlink 1000 – viteza de transfer in medie pentru Bucuresti este la o conexiune prin cablu de 595.65 Mbps (mediu – minim) respectiv 213,14 Mbps prin conexiune Wifi.

Desigur se pot obrine viteze de pana la 918 Mbps prin cablu daca avem o conexiune prin fibra optica insa pentru acest lucru este necesar sa avem si echipamente moderne ce includ sisteme Desktop performante.

Rețineți că utilizarea WiFi tinde să reducă performanța. Vitezele promovate de furnizorii de internet se bazează pe viteza pe care o obțineți cu un dispozitiv conectat direct la router folosind un cablu Ethernet.

Pentru a obtine rezultate optime in testele de viteza la internet este necesar sa fiti cat mai aproape de router sau echipamentele ce conefera o conexiune WIFI.

Factori in determinarea vitezei la internet

  • Tehnologia plăcii de rețea
  • Vechimea aparatului
  • Marca dispozitivului
  • Întreținerea sistemului de operare (număr de aplicații, viruși, stocare etc.)
  • Compatibilitatea frecvenței (2,4 GHz sau 5GHz)
  • Cablurile folosite pentru conexiunea la interent.

testeaza viteza la internet

Test viteza net pentru internetul mobil

Vitezele de descărcare a datelor de 300 – 400 Mbps, care acum câţiva ani erau disponibile pentru clienţii de retail doar de pe computere conectate direct, prin cablu, la un router al unui furnizor care oferă servicii printr-o infrastructură de fibră optică, au început să devină disponibile şi pe mobil în zonele în care operatorii locali de telefonie mobilă au implementat tehnologia 5G.

Prin conexiunea la o retea 5G fie ca vorbim de Vodafone, Orange si  mai nou DIGI Mobil, obtinem viteze mari de trensfer ce ne permit utilizearea internetului mobil in multe domenii de activitate.

Cand ai nevoie de viteza maxima la internet

Vitezele de peste 70 Mbps ar trebui să fie mai mult decât suficiente pentru majoritatea utilizatorilor de internet. Cu o viteza de peste 70 MPbs puteți transmite conținut HD sau chiar 4K cu ușurință.

Prin efectuarea unui test de viteza la internet fie la DIGI sau Vodaofne inclusiv Orange veti avea o idee asupra parametrilor tehnici ai abonamentului dvs de internet. In anumite momente viteza la net este un factor determinant in functionarea aplicatiilor online sau a celor ce utilizeaza conexiuni la distanta.

Cel mai bun test de viteza internet se poate face la ANCOM pe site-ul Netograf.ro sau poti efectua un test de viteza prin aplicatiile online de la Speedtest® by Ookla®

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *