Performanţă şi optimizare Web – PageSpeed

[tdc_zone type=”tdc_content”][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Cel mai important aspect in realizarea unui site este cel legat de viteza de incarcare a site-ului respectiv. Pentru acest lucru este necesar sa facem cateva optimizari bine definite care vor aduce rezultate benefice site-ului.

Viteza de incarcare si redarea continutului unui site, a devenit un criteriu major dupa care vor fi afisate rezultatele in cautarile google. Asadar daca site-ul A si B concureaza pe aceleasi cuvinte cheie, optimizarile SEO si SEO onPage vor face diferenta.

Scopul motorului de cautare Google este de a oferi utilizatorilor cele mai relevante rezultate si o experienta cat mai buna, fara ca, utilizatorii sa astepte secunde in sir pana cand un site este incarcat complet.

Optimizare Web – Google PageSpeed

De cele mai multe ori elementele de care trebuie tinut seama sunt:

– eliminarea resurselor JavaScript si CSS care blocheaza redarea continutului din partea superioara a paginii

– folosirea memoriei cache a browserului – reducerea duratei de raspuns a serverului – reducerea spatiului ocupat de codul JavaScript – optimizarea imaginilor – minimizarea dimensiunilor fisierului CSS

– reducerea marimii fisierului HTML – activarea comprimarii Gzip Toate recomandarile mentionate mai sus se pot realiza prin intermediul unor plugin-uri pentru woldpress, cum ar fi: – W3 Total Cache ( bine configurat)

– Atentie o configurare incorecta poate aduce erori in site. – WP Optimize – WP Smush plus multe alte programe ce, trebuiesc configurate in functie de nevoile dumneavoastra.

Optimizarea imaginilor

– Optimizarea imaginilor este unul dintre cele mai importante lucruri de care vom tine seama pentru a obtine un scor bune in optimizare.
– Optimizarea eficienta se face prin comprimare fara a scala imaginile.

Optimizare CSS – Comprimarea fisierelor de tip css ce duce la diminuarea sursei CSS.

Optimizare codului JavaScript – JS – Optimizarea resurselor din codul JavaScript – Compactarea codului JavaScript poate să economisească mulți bytes de date și să accelereze timpii de descărcare, de analizare și de execuție.

speed

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/tdc_zone]