iPhone 14 Pro vs iPhone 13 Pro: diferențe principale

Analizam in cadrul acestui articol care sunt diferentele intre Iphone 14 Pro si Iphone 13 Pro. Dacă nu ai chef să porți în buzunar un telefon uriaș de dimensiunea Max, noul iPhone 14 Pro , recent lansat , ți se va potrivi perfect cu dimensiunea sa mai mică. Dar cu ce este diferit față de iPhone 13 Pro anterior? Și merită să faceți upgrade la modelul mai nou dacă dețineți deja 13 Pro? 

iPhone 14 Pro vine în mare parte cu același design, dar cu două modificări ușoare: unul este un ecran mai înalt, cu margini mai subțiri în jurul său, ceea ce ar trebui să facă telefonul puțin mai îngust și mai ușor de înțeles cu o singură mână, iar al doilea este unul nou ce include un decupaj în formă de pastilă în loc de crestătura familiară.

Diferențele iPhone 14 Pro vs iPhone 13 Pro pe scurt:

 • Chenaruri mai subțiri, raport de aspect mai înalt pentru ecran
 • Decupaj în formă de pastilă (numită Insula dinamică) în loc de crestătură
 • Ecran permanent pe 14 Pro
 • Cipul A16 Bionic mai rapid
 • Cameră principală de 48 MP cu rezoluție mai mare
 • Conectivitate prin satelit pe modelul nou.
iphone 14 vs iphone13

iPhone 14 Pro vine cu display Always-On, o caracteristică mult așteptată. Din păcate, nu există o astfel de caracteristică pentru iPhone 13 Pro. 

Atât iPhone 14 Pro, cât și 13 Pro rulează pe cel mai nou software iOS 16 . 14 Pro se lansează cu el, în timp ce 13 Pro l-a primit ca actualizare, dar la sfârșitul zilei aveți în mare parte același software pentru cele două. Spunem în principal pentru că iPhone 14 Pro vine cu două funcții noi care nu vin la modelele anterioare:

 • Conectivitate prin satelit — aceasta vă permite să vă conectați la un satelit în locuri îndepărtate fără semnal celular. Este nevoie de o vedere clară a cerului și trebuie să îndreptați iPhone-ul către un satelit pentru a bloca semnalul, dar aceasta poate fi o caracteristică salvatoare.
 • Detectarea accidentelor — datorită unui accelerometru îmbunătățit, noul iPhone poate detecta acum dacă o persoană a fost într-un accident de mașină grav și va suna automat la 911. Încă o dată, această funcție ar putea salva viața.

Diferențele așteptate pentru camera iPhone 14 Pro vs 13 Pro:

 • Cameră 1X: 48MP pe 14 Pro vs 12MP pe 13 Pro
 • Camera 0,5X: 12MP pe ambele
 • Camera 3X: 12MP pe ambele

Subliniem faptul ca, noaptea, iPhone 14 Pro face o treabă mai bună făcând o fotografie curată cu camera frontală.

Pe partea video, Cinematic Mode, care a fost lansat anul trecut, dar numai cu suport 1080p, este acum disponibil la rezoluție 4K și acum puteți alege între 24 fps sau 30 fps. 

iPhone 13 Pro a adus o îmbunătățire vizibilă a duratei de viață a bateriei în comparație cu modelele anterioare și asta s-a datorat în mare parte unei capacități fizice mai mari a bateriei.

Am văzut acum dimensiunea bateriei iPhone 14 Pro și este doar puțin mai mare.

 • Dimensiunea bateriei iPhone 14 Pro: 3.200 mAh (+3% mai mare)
 • Dimensiunea bateriei iPhone 13 Pro: 3.095 mAh

iPhone 14 Pro are un procesor puțin mai rapid, un ecran mai luminos, o nouă funcție Dynamic Island și o captură foto impresionantă ProRAW de 48 MP.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *