Ce este si de ce folosim CloudFlare

Ce este Cloudflare si de este indicat sa folosesti serviciul Cloudlfare ?

Analizam toate optiunile pe care le ofera Cloudlfare si de ce este indicat sa folosim acest serviciu pentru un domeniu sau mai multe domenii web. Cloudflare, Inc. este o companie din SUA care oferă servicii de livrare de conținut, securitate și servicii distribuite de nume de domenii internet, situându-se între vizitator și furnizorul de hosting al utilizatorului Cloudflare, acționând ca un proxy invers pentru saituri de internet

Cum functioneaza Cloudflare

Tehnologia CloudFlare este construita asemenea unui CDN (Content Delivery Network), insa pe baza unui sistem cloud care foloseste servere din locatii diferite de pe intreg globul. CloudFlare actioneaza ca un proxy server iar la accesarea site-ului va afisa cache-ul site-ului din punctul cel mai apropiat de vizitator pentru a avea o viteza mai buna de incarcare.

In prezent serviciul CDN Cloudflare este unul dintre cele mai apreciate servicii pentru furnizorii de hosting web. 

Cloudflare optimizează livrarea de conținut web stocându-l – cum ar fi CSS, JavaScript și imagini – pe serverele sale. După ce faci parte din rețeaua lor, conținutul și datele vor fi furnizate de pe serverul care se află cel mai aproape de vizitatorii site-ului tău. Acest lucru reduce timpii de încărcare a paginii.

Serviciul DNS Cloudflare 

Cloudflare poate fi folosit ca un serviciu DNS gratuit atunci cand doresti sa achizitionezi un server privat sau server dedicat. Configurarea site-urilor cu DNS-ul rulat prin Cloudflare are urmatoarele beneficii:

  • ai cel mai performant serviciu DNS configurat foarte rapid si total gratuit;
  • poti efectua nenumarate inregistrari in zona DNS
  • poti schimba usor gazda unui website (serverul) fara a astepta propagarea noilor dns-uri.

Cum setez un DNS la Cloudflare

Daca ai un domeniu web si vrei sa folosesti cloudflare avem la dispozitie urmatoarele aspecte pe care le publicam mai jos:

  1. Creeaza-ti un cont pe site-ul Cloudflare;
  2. Dupa inregistrare, acceseaza setarile DNS;
  3. Asigura-te ca inregistrarile tale de tip NS corespund cu cele din platforma de gazduire a domeniului. In caz contrar, va trebui sa le stergi si sa apesi butonul Add record ca sa adaugi cate o inregistrare noua de tip NS pentru fiecare nameserver furnizat de serviciul tau de gazduire a domeniului; completeaza campurile cu informatiile solicitate.

IP-ul serverului trebuie setat in dreptul domeniului tau astfle incat prin DNS-urile furnizate de Cloudflare sa punctam domeniul web aferent ip-ului alocat.

Creșterea securității prin Cloudflare 

Cloudflare ajută la îmbunătățirea securității prin blocarea amenințărilor înainte de a afecta site-ul sau serverul de pe care se încarcă site-ul. CDN-ul Cloudflare poate furniza, de asemenea, o anumită protecție împotriva atacurilor Distributed Denial of Service (DDoS).

Marea majoritate a comapiilor web de la noi au integrat in cPanel si serviciul Cloudlfare pe care poti sa-l activezi pentru domeniul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *