Cel mai bun panou de control pentru VPS

Care este cel mai bun panou de control pentru un server VPS administrat individual. Vom analiza posibilitatile pe care le avem la dispozitie atunci cand este necesar sa gazduim mai multe domenii pe un singur server VPS.

Ce este un server VPS?

VPS reprezintă un server virtualizat care acționează ca un server dedicat în cadrul unui server fizic mai mare. In funcite de necesitate server-ul VPS poate fi scalat in functie de nevoiea individuala a fiecaruia.

Cele mai bune panouri de control pentru VPS

Daca ai un VPS sau iti doresti sa folosesti un Vps trebuie sa stii faptul ca, vei avea nevoie de un panou de control cu ajutorul caruia vei gestiona unul sau mai multe domenii web.

Vom sintetiza pe scurt care sunt cele mai bune panouri de control pentru un VPS astfel incat sa poti alege panoul optim pentru proiectul tau online.

 1. WHM&cPanel
 2. Plesk
 3. DirectAdmin
 4. Webuzo
 5. InterWorx

Pentru acest panouri de control este necesar sa platiti licenta in functie de numarul domeniilor hostate pe server-ul VPS sau numarul de conturi. In cazul cPanel puteti avea un singur cont cPanel sau mai multe. Sunt anumite pachete in functie de numarul de conturi cPanel create pe serever.

Securitatea este un aspect crucial al gestionării serverelor virtuale, iar existența unui certificat SSL este esențială pentru protejarea informațiilor sensibile. Panourile de control VPS ar trebui să ofere acces ușor la instalarea și gestionarea certificatelor SSL, asigurând astfel că dezvoltatorii web își pot securiza eficient site-urile web.

Alegerea numarul 1 cPanel

 cPanel este un panou de control popular cu plată, care oferă funcții avansate și asistență pentru o taxă premium. Cu o interfață ușor de utilizat și o funcționalitate extinsă, cPanel este potrivit pentru gestionarea serverelor virtuale și dedicate. Cu ajutorul cPanel poti gestiona nenumarate domenii web.

Caracteristici cheie:

 • Interfață prietenoasă cu utilizatorul care acceptă mai multe limbi.
 • Posibilitatea de a gestiona DNS, e-mailuri și baze de date.
 • Instalare avansată de software și scripturi.
 • Oferă securitate fiabilă cu IP deny manager și protecție Hotlink.

Pentru a configura un server VPS  cu cPanel recomandam sistemul de operare Alma Linux urmand sa instalati si LitteSpeed pentru a avea site-uri care sa ruleze rapid.

Plesk control panel VPS

Plesk este o altă soluție de panou de control cu plată bine cunoscută, care oferă o gamă completă de caracteristici, inclusiv gestionarea site-urilor web, a e-mailurilor și a bazelor de date. Plesk este compatibil cu mai multe servere, ceea ce îl face ideal pentru gestionarea serverelor virtuale private și dedicate.

Caracteristici cheie:

 • Gestionarea mai multor servere.
 • Oferă suport pentru Docker și Git.
 • Certificate SSL automate și actualizări de securitate.
 • Compatibilitate cu mai multe sisteme de operare, inclusiv Windows și mai multe distribuții Linux.

Pentru cei ce doresc sa foloseasca un panou de control gratuit pentru care nu este necesar sa plati o licenta lunara, recomandam CyberPanel.

Gratuit CyberPanel pentru server VPS

Dezvoltat de OpenLiteSpeed, CyberPanel este un panou de control gratuit cu caracteristici avansate, cum ar fi SSL automat, manager de cache și integrare mod_security. CyberPanel este conceput pentru a fi rapid și ușor, ceea ce îl face ideal pentru gestionarea VPS-urilor.

Caracteristici cheie::

 • Foloseste OpenLiteSpeed complet gratuit.
 • Oferă caracteristici avansate, cum ar fi SSL automat, manager de cache și integrare mod_security.
 • Suportă implementarea de site-uri web direct din depozitele online folosind Git.
 • Integrare Redis  Cache.

Atentie la update in anumite cazuri poate genera erori pentru care este posibil sa reinstalati intregul VPS. De regula se stabileste un backup la nivel de server ulterior actualizam CyberPanel.

Recomandam totusi o solutie premium deci WHM&cPanel intrucat este un panou popular folosit de toate firmele de hosting din Romania si din intreaga lume. cPanel la fel ca si Plesk sau DirectAdmin se poate integra automat si cu platforma WHMCS daca ai o companie de hosting.

Performanta unui website gazduit pe un server VPS este superioara daca o comparam cu o gazduire sharing. Desigur si aici pot exista anumite nuante tehnnice daca ne raportam la resurse.

Iti mai recomandam sa urmaresti articolul nostru despre modul de contact Digi relatii clienti in cazul in care ai probleme cu serviciile de internet sau teelviziune de la DIGI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *