Gazduire web bazata 100% pe NVMe

Gazduirea web reprezinta factorul principal in dezvoltarea unui website astfel alaturi de o gazduire web puternica si stabila poti obtine performanta in mediul online si aici facem referire la clasamentul site-urilor web pe Google.

Incepand din luna Octombrie 2023 toate site-urile gazduite in reteaua expoMedia Hosting sunt gazduite pe servere ce au la baza solutia de stocare NVMe.

Prin propriile solutii de gazduire web dezvoltam solutii performante de acces online menite sa confere o viteza apropiata de 100% pe dispozitivele mobile.

Gazduire web NVMe

Gazduirea web cu NVMe are la baza urmatoarele caracteristici tehnice de performanta:

 1. Viteze de transfer mai rapide (55-180 IOPS pentru HDD față de 3K-40K IOPS pentru SSD),
 2. Un debit de date mai mare,
 3. Conexiuni Lockless care oferă fiecărui nucleu de procesor un acces dedicat la coada de așteptare pentru fiecare SSD,
 4. Paralelism masiv cu peste 64K de operații în coada de așteptare pentru operațiunile de I/O.

NVMe vs SSD

Conectorul NVMe PCIe 3.0 este capabil să atingă până la 3.600 MB/s, în timp ce noua generație NVMe PCIe 4.0 poate atinge o rată de transfer de până la 7.500 MB/s. În schimb, unitățile SSD SATA pot atinge o viteză maximă de transfer de doar 600 MB/s.

Astfel daca avem nevoie de rapiditate in transferul datelor la nivel de server atunci gazduirea web cu NVMe este clar mereu in avantaj.

Cum obtinem perfomanta dorita?

In primul rand nevoia de resurse a crescut odata cu dezvoltarea site-urilor web ce ua la baza solutii moderne si programe software ce au nevoie de resurse mai largi.

Intotdeauna alegem sa hostam site-uri pe servere dedicate ce au la baza resurse garantate care nu sunt impartite de sute de site-uri web.

Sub deviza putin si bun fiecare server sustine un numar limitat de site-uri astfel incat timpul de raspuns sa fie cat mai mic iar nivelul de resurse mereu la dispozitia noastra.

Ce servere alegem ?

Pe scurt pentru un raport excelent avem urmatorele propuneri tehnice pentru site-uri performante si gata sa fie mereu pe primele pozitii in clasament.

 1. Server cu procesoare Intel sau AMD Epyc;
 2. Nivel minim memorie Ram 8 GB
 3. Conexiune minim 1Gb.s sau chiar 2Gb.s  in reteua globala;
 4. Stocare 100% NVMe;
 5. Litespeed server;
 6. Nivel de Procesor alocat per/cont gazduire web 11,2 Ghz
 7. Load Balance activ in retea globala.

Pentru mai multe detalii poti urmarii pachetele de gazduire web direct pe site-ul expoHosting Europa.

In imaginea de mai jos am efectuat testul de performanta pe PageSpeed Insights un instrument util in testele de performanta Google, pentru acest articol. Testul este efectuat in special pe versiunea de mobil acolo unde abordam prioritar acest aspect.

performanta web google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *