Ce este Google AMP si cat de important devine pentru site-ul nostru

AMP – Accelerated Mobile Pages este un proiect open source care are drept scop redarea continutul paginilor web mult mai rapid pe device-urile mobile.
In tara noastra tehnologia AMP a inceput sa fie implementata abia in toamna anului 2016, iar site-urile incep incet, incep sa adopte acest nou format.

Initial softul AMP, a fost creat doar pentru site-uri de publishing, insa acum functioneaza pe orice pagina care are preponderent elemente statice.
O data cu imbunatatirea vitezei, utilizatorul va sta mai mult pe site, va vizita mai multe pagini, iar bounce rate-ul va scadea.

Ce influenta are AMP asupra SEO?

Cat de important devine softul pentru site-ul meu in momentul in care doresc sa ma amentin in topul cautarilor pe Google?
In cazul in care doua site-uri, unul cu varianta AMP si unul Non-AMP concureaza, iar singura diferenta dintre ele ar fi viteza, Google il va favoriza si il va arata mai sus in rezultatele de cautare pe cel care se incarca mai repede.

Utilizatorii de platforme WordPress, gasesc plugin-uri care se instaleaza foarte usor si care creaza in mod automat o versiune AMP, a site-ului insa si aici unele plugin-uri pot avea erori de programare si pot dauna decat sa ajute.

Instalare AMP pe alte platforme

Google a pus la dispozitia dezvoltatorilor exemple de cod si metodologia necesara pentru implementare AMP pe orice tip de site si aici facem referire la platforma pe care este construit site-ul respectiv. Fisierele sunt accesibile pe profilul de GitHub al proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *