Digi lanseaza Fiberlink 10 Gbps cel mai rapid internet

Digi Romania lanseaza cel mai rapid internet prin fibra optica dedicat clientilor sai. Fiberlink 10 G, cel mai rapid serviciu de internet prin fibră optică, ce le aduce clienților viteze de până la 10 Gigabiți pe secundă. In prima faza noul serviciu este accesibil doar clientilor din Bucuresti – sectorul 1 urmand ca de anul viitor 2022, Fiberlink 10 G va putea fi contractat în toate reședințele de județ, începând cu: Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Oradea, Timișoara.

„Performanța acestui serviciu este de 10 ori mai bună decât tehnologia 1 Gbps, pachet lansat de DIGI în urmă cu opt ani. Pentru acest progres le mulțumesc tuturor colegilor noștri care au demonstrat o implicare constantă, astfel încât DIGI să fie primul operator din România care pune la dispoziția clienților săi cele mai bune servicii de comunicații, la cele mai ofertante și accesibile prețuri de pe piață”, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreședintele DIGI | RCS & RDS.

Cel mai rapid internet Fiberlink 10 Gbps

Evolutia tehnologiei si nevoia de viteza face ca noile servicii de la Digi sa se conformeze noilor cerinte din piata. Un punct forte pentru Digi il reprezinta preturile competitive ale noilor servicii de internet fix.

Preturile abonamentelor de internet Fiberlink 2.5G și Fiberlink 10G.

  • 2,5 Gbps – 45 lei/lună, bandă upload/download simetrică
  • 10 Gbps – 50 lei/lună, bandă upload/download simetrică

Important de stiut

Pentru a atinge vitezele disponibile este necesar sa avem echipamente ce suporta astfel de viteze dar si dispozitive ce pot rula la viteza 10 Gbps.

Ce echipamente trebuie sa ai pentru a beneficia de Fiberlink 10 Gbps.

  • Retea prin fibra optica;
  • La nivelul de bază, însă, trebuie un media convertor care să știe să scoată 10 Gbps pe port Ethernet.
  • Router Wifi 6 care sa permita viteze de 10 Gbps;
  • Clientul Digi va trebui sa aiba PC-uri sau telefoane compatibile cu noile viteze. Placi de internet ce suporta 10 Gbps sau terminale ce permit accesul la aceasta viteza.

Digi Romania a anuntat faptul ca, echipamentele instalate pe scarile blocurilor din Bucuresti permite accesul la noile abonamente va trebui doar sa ai dispozitivele compatibile cu noua viteza oferita de companie.

Iti recomandam sa ai o configuratie PC solida cu stocare SSD sau de ce nu stocare NVMe, o placa de retea ce poate duce 10 Gbps si un router care sa permita accesul la aceasta viteza.

Desigur acest serviciu este inca la inceput si pot fi anumite probleme insa cu siguranta va fi dezoltat atat de cei de la Digi dar cine stie poate si de concurenta. Noi ne bucuram ca avem parte de un internet rapid gata sa raspunda nevoilor noastre in crestere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *