Tehnici SEO folosite in wordpress

Tehnici SEO folosite in wordpress care te vor ajuta sa devii vizibil in motoarele de cautare. Care sunt cele mai eficiente tehnici seo care te pot duce rapid catre pozitii fruntase in motoarele de cautare si mai ales pe Google cel mai popular motor de cautare. In cadrul acestui articol vom vorbi despre un site construit pe platforma WordPress una dintre cele mai uzuale platforme web din acest moment.

Tehnici SEO WordPress

Cum putem sa optimizam un website wordpress pentru a ajunge pe primele pozitii. Vom analiza cele mai populare tehnici SEO pe care acum le avem la dispozitie si nu ne ramane decat sa le implementam pe un website.

7 tehnici SEO recomandate in optimizarea SEO

  1. Analiza cuvintelor cheie

Cum pornim la drum si pentru ce dorim sa facem optimizare seo.

Inainte de orice alta optimizare seo, este esential sa cunoastem obiectivele pe care ne propunem sa atingem performanta dorita iar acest lucru se traduce prin cuvintele cheie.

Fiecare pagina are un cuvant sau mai multe cuvinte cheie pentru care vom face optimizarea seo.

Spre exemplu:  filme noi

Cuvantul de baza pentru care facem optimizarea SEO este filme noi urmat de alte cautari adiacente ce pot rezulta din acest cuvant de baza.

exemplu: filme noi 2022, filme noi de comedie.

Recomandam sa faci optimizarea cheie pentru pagina respectiva doar pentru cuvantul cheie principal urmarind sa adaugi in continut si alte cuvintele ce pot rezulta din aceasta cautare.

2. Continutul si structura paginii web

Asa cum deja probabil ati mai auzit sau nu expresia „continutul este rege” rezulta faptul ca, continutul de calitate al unui articol sau a aunei pagini web poate face diferenta intre tine si concurenta.

  1.  Adauga continut de calitate (idei proprii, structurate eficient)
  2.  Adauga Titlu si Subtitluri (H1 – titlul principal) (H2 – H6 subtitluri)
  3. Adauga continut care sa atraga cititorii tai. Nu scrie un articol doar pentru Google, nu te ajuta deloc.
  4. Adauga elemente media – imagini sau elemente video.

3. Foloseste pentru WordPress un plugin SEO

La capitolul SEO WordPress sta cel mai bine fata de alte platforme precum Joomla sau Drupal. Poti folosi plugin-uri seo care te vor ajuta sa iti optimizezi paginile mai bine.

  1. Yoast SEO
  2. Rank Math Seo Plugin
  3. All in One Seo Plugin

Toate plugin-urile enumerate mai sus fac o treaba foarte buna si iti poate inbunatatii considerabil optimizarea seo.

 

4. Foloseste un modul de cache

Optimizarea seo pe langa elementele principale precum (continut de calitate, titlu seo si descriere seo) mai include si elemente tehnice ce incep sa isi puna amprenta pe pozitionarea site-urilor in motoarele de cautare.

Viteza cu care o pagina web se deschide in special pe versiunea de mobil a site-ului, are un impact seo asupra site-ului tau. Un modul de cache te poate ajuta sa iti maresti performanta SEO.

Spre exemplu avem doua site-uri optimizate corect din punct de vedere al textului si al calitatii paginilor web.

  • Site-ul A se deschide in 1, 9 secunde
  • Site-ul B se deschide in 1,2 secunde

Prioritate in pozitia afisarii pe Google o are site-ul B. In concluzie este important sa acordati o atentie si acestui aspect pentru a performa in cautari.

5. Promovare eficienta

Alege sa iti promovezi site-ul in mod natural prin campanii Google ADS sau Facebook ADS urmarind sa aduci catre etapa de promovare si parteneriate cu site-uri din aceiasi nisa. Cu cat vei dezvolta aceasta etapa cu atat mai mult vei obtine succesul.

6. Mentine site-ul actualizat si adauga continut nou

Temele WordPress si modulele pe care le ai instalate, au actualizari periodice iar acest lucru determina sa iti mentii aceste parti tehnice mereu la ultimele versiuni.

Adauga continut nou care sa mentina interesul publicului tau pentru site-ul tau.

7. Mentine comunitatea ta activa

Daca postezi continut nou perioadic pe site nu uita sa postezi continutul si pe retelele de socializare. Continutul media atrage public, mentine publicul pe site si te va ajuta sa iti dezvolti site-ul web.

Concluzie la tehnicile SEO WordPress

Cu siguranta sunt multe alte lucruri care te pot ajuta sa dezvolti o strategie seo performanta insa lucrurile de baza raman si credem cu tarie ca, daca iti faci treaba corect succesul va veni cu siguranta. De obicei optimizarea seo si performanta pe primele pozitii se obtin cu o munca sustinuta si cu rabdare multa insa nimic nu este inposibil.

Poti efectua un test seo pe pagina: seobility

Desigur am concluzionat pe scurt o parte dintre cele mai bune tehnici seo pe care le poti urma insa credem ca sunt si alte aspecte pe care cu siguranta le vei descoperii sigur in anumite situatii. Poti descoperii propriile tale tehnici seo care te vor ajuta sa iti dezvolti site-ul personal sau chiar un business online.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *