Update WordPress 5.8 – O versiune mult mai rapida

WordPress 5.8 va fi lansat luna viitoare fiind al doilea cel mai important update WordPress din acest an. Cu fiecare update WordPress promite sa devina cea mai buna platforma online cu ajutorul careia putem realiza pagini web de exceptie.

Ce aduce noul update Wordpess 5.8

WordPress 5.8 , care va fi lansat în iulie 2021, si va aduce in sfarsit suport pentru formatul de imagine WebP . 

Chiar daca cu ajutorul anumitor plugin-uri putem implementa formatul imaginilor webp, noul update va face din WordPress cel mai rapid website.

Formatul de imagine WebP ofera un raport de dimensiune mai mic al fișierului comparativ cu PNG sau JPG.

Viteza de deschidere a paginilor va crește și mai mult comparativ cu versiunile anterioare. În același timp, utilizatorii WordPress vor putea economisi mai multă lățime de bandă cu această caracteristică a imaginilor.

In procesul de creare site optimizarea imaginilor web reprezinta o parte importanta in procesul de optimizare SEO.

Noi functii pentru WordPress 5.8

Noul editor de șabloane care permite crearea de noi șabloane personalizate pentru o pagină folosind blocuri.
Temele pot controla și configura acum stilul cu un fișier theme.json, inclusiv configurarea aspectului, suporturile de blocuri, paletele de culori și multe altele.

Avem parte de noi instrumente de proiectare și îmbunătățiri ale blocurilor existente, incluzând mai multe opțiuni de culoare, tipografie și spațiu, glisare și fixare pentru fundaluri de copertă.

WordPress 5.8 si Internet Explorer 11


Asistența pentru Internet Explorer 11 se termină pentru WordPress anul acesta. Noua versiune este pregatita pentru acest aspect.

WordPress reprezinta optiunea numarul 1 pentru orice agentie de web design, fiind cea mai populara platforma din intreaga lume. In permanenta WordPress este inbunatatit constant si beneficiem de o serie de plugin-uri compatibile cu noile versiuni WordPress.

La ce trebuie sa faci update odata cu WordPress 5.8

De fiecare data cand avem o noua versiune WordPress va trebui sa ne ocupam si de compatibilitatea modulelor si plugin-urilor din cadrul site-urilor noastre.

In mod normal odata cu actualizarea WordPress 5.8 vor veni update-uri si pentru urmatoarele elemente:

  • tema implicita folosita
  • modulele activate in website
  • module inactive
  • etc.

Recomandam eliminarea tuturor modulelor sa plugin-urilor ce nu le folositi intrucat pot genera vulnerabilitati de securitate pentru site-ul dvs. 

 

Ce erori pot aparea odata cu versiunea WordPress 5.8

In primul rand odata actualizat site-ul la versiunea 5.8 este necesar sa identificam erorile generate daca sunt binenteles iar daca sunt ele pot fi generate de:

  • tema implicita invechita
  • versiune PHP invechita (recomandam PHP 7.4 sau PHP 8.0)
  • plugin care genereaza eroare pentru Wordpres 5.8

Pentru a evita erorile de compatibilitate este necesar sa actualizati toate elementele din componenta site-ului la ultimele versiuni disponibile. Verificati setarile pe serverul dvs pentru a beneficia de cele mai bune optiuni.

Descarca ultima versiune WordPress

Ai nevoie de website?

Oferim servicii complete ce includ administare website, creare website si gazduire website pentru orice tip de afacere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *