Avantajele folosirii unui IP dedicat pentru site-ul tau

Avantajele folosirii unui IP dedicat in solutiile de gazduire web existente pe piata romaneasca.
In primul rand ce trebuie sa stim despre un IP?
Adresa IP este o eticheta numerica pusa pe orice dispozitiv conectat in reteaua internet (IP = Internet Protocol) un protocol de transmitere a datelor intre doua dispozitive.

In general firmele de hosting ofera ip de tip sharing, acest lucru insemnand ca, mai multe site-uri folosesc aceeasi adresa IP. In acest caz, este posibil ca alte site-uri sa iti afecteze site-ul tau (reputatia, traficul etc).
Firmele de hosting folosesc softuri si tehnici pentru a se asigura ca adresele IP sunt curate, cu reputatie buna si nu sunt congestionate astfel incat sa poata servi continutul adecvat fiecarui utilizator in cateva milisecunde.

Avantajele unui ip dedicat

Ip-ul alocat site-ului tau este doar al tau si nici un alt site nu-l poate detine.
Avand o adresa IP dedicata, site-ul va avea propria adresa si va putea fi accesat direct din internet folosind adresa IP sau numele domeniului.
In cele mai multe cazuri se poate observa o mai buna vizibilitate in motoarele de cautare a site-urilor care au IP dedicat.

Avantajele ip-ului dedicat:

– IP-urile dedicate sunt esentiale pentru magazinele on-line si tuturor afacerilor care is idoresc o cominicatie sigura la internet prin certificate SSL;
– Poti avea o protectie mai buna in caz ca, alt site de pe server va fi penalizat;
– Va ajuta la rata livrarii mesajelor trimise catre clienti, micsorand numarul de cazuri in care acestea ajung in directorul SPAM;
– Inbunatatesc reputatia SEO a site-ului tau astfel incat sa obtii rezultate mai bune in motoarele de cautare.

Pentru a obtine un IP dedicat va trebuii sa te orientezi catre o gazduire care ofera aceasta facilitate sau sa adaugi la contul tau de gazduire aceasta optiune binenteles acest lucru va aduce si un cost suplimentar la serviciul de gazduire web.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *