ip dedicat

Avantajele folosirii unui IP dedicat pentru site-ul tau

Avantajele folosirii unui IP dedicat in solutiile de gazduire web existente pe piata romaneasca.
In primul rand ce trebuie sa stim despre un IP?
Adresa IP este o eticheta numerica pusa pe orice dispozitiv conectat in reteaua internet (IP = Internet Protocol) un protocol de transmitere a datelor intre doua dispozitive.

In general firmele de hosting ofera ip de tip sharing, acest lucru insemnand ca, mai multe site-uri folosesc aceeasi adresa IP. In acest caz, este posibil ca alte site-uri sa iti afecteze site-ul tau (reputatia, traficul etc).
Firmele de hosting folosesc softuri si tehnici pentru a se asigura ca adresele IP sunt curate, cu reputatie buna si nu sunt congestionate astfel incat sa poata servi continutul adecvat fiecarui utilizator in cateva milisecunde.

Avantajele unui ip dedicat

Ip-ul alocat site-ului tau este doar al tau si nici un alt site nu-l poate detine.
Avand o adresa IP dedicata, site-ul va avea propria adresa si va putea fi accesat direct din internet folosind adresa IP sau numele domeniului.
In cele mai multe cazuri se poate observa o mai buna vizibilitate in motoarele de cautare a site-urilor care au IP dedicat.

Avantajele ip-ului dedicat:

– IP-urile dedicate sunt esentiale pentru magazinele on-line si tuturor afacerilor care is idoresc o cominicatie sigura la internet prin certificate SSL;
– Poti avea o protectie mai buna in caz ca, alt site de pe server va fi penalizat;
– Va ajuta la rata livrarii mesajelor trimise catre clienti, micsorand numarul de cazuri in care acestea ajung in directorul SPAM;
– Inbunatatesc reputatia SEO a site-ului tau astfel incat sa obtii rezultate mai bune in motoarele de cautare.

Pentru a obtine un IP dedicat va trebuii sa te orientezi catre o gazduire care ofera aceasta facilitate sau sa adaugi la contul tau de gazduire aceasta optiune binenteles acest lucru va aduce si un cost suplimentar la serviciul de gazduire web.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.