AzuraCast automatizare radio online

AzuraCast este un soft open-source cu ajutorul caruia putem gestiona foarte usor un post de radio online sau chiar mai multe posturi de radio. AzuraCast este in speta un panou de control radio cu ajutorul caruia putem sa administram una sau mai multe statii radio. In momentul de fata sunt si alte optiuni cu ajutorul carora putem gestiona un radio online precum: CentovaCast, SonicPanel, EverestCast sau chiar MediaCP.

Functii AzuraCcast

Intrucat AzuraCast este un panou de management radio complet automatizat, putem spune ca, se descurca foarte bine pentru administrarea cu succes a tuturor statiilor ce il folosesc.

Ce functii principale are AzuraCast ?

 • poate functiona cu Icecast sau  ShoutCast
 • Include functia Auto DJ
 • streaming complet securizat SSL (https)
 • Pagina publica incorporata

Functia Auto Dj

La fel ca si alte panouri de control precum CentovaCast sau SonicPanel, AzuraCast foloseste pentru functia de auto DJ sistemul Liquidsoap

Fata de CentovaCast avem un plus pentru functia de auto DJ dupa cum urmeaza:

Poti crea playlisturi care pot rula dupa mai multe criterii dupa cum urmeaza:

 • general rotation – inseamna ca piesele selectate in playlistul tau pot rula aleatoriu cu o frecventa stabilita de tine;
 • Interval – poti stabili la ce interval poata sa ruleze piesele dintr-un anumit playlist sau cate piese pot rula la un anumit interval dintr-un anumit playlist;
 • Once per Hour –  asa cum spune si numele acestei setari reprezinta intervalul in care un anumit playlist poate rula. Aceasta functie este recomandata pentru spoturi radio.
 • Once per – spre exemplu poti seta un playlist sa ruleze dupa cum urmeaza: poti seta odata la 3 piese, la 3 minute sau la 30 de minute.

O alta functie interesanta pentru AzuraCast o reprezinta setarea MetaData – jingle Mode.

Daca ai publicitate sau doar spoturi radio cu setarea jingle-mode titlurile nu se vor mai afisa in player.

Servere recomandate pentru a rula AzuraCast

Ca orice alt soft este necesar sa avem si anumite resurse pe server pentru a rula AzuraCast in siguranta si fara a avea perturbari in functionare.

Configuratia recomandata pentru AzuraCast este urmatoarea:

Sistem de operare: Ubuntu 20.04 LTS (recomandat)

Server cu urmatoarele resurse:

 • CPU 4vCore
 • 4 GB memorie ram
 • Spatiu pe disk 20 GB

Cu cat resursele alocate pentru functionarea unui radio online cu AzuraCast sunt mai generoase cu atat mai mult puteti adauga mai multe statii radio sau puteti sa asigurati un numar mare sloturi conectate simultan.

AzuraCast poate fi alegerea perfecta pentru cei ce doresc sa aiba propriul radio online, complet automatizat.

Te poate interesa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *