Care este cel mai bun antivirus gratuit în 2019

Antivirușii gratuiți au fost unele dintre cele mai populare aplicații folosite intens de majoritatea utilizatorilor. Pana si in prezent tot mai multi utilizatori aleg sa foloseasca antivirusi gratuiti deoarece oferă o protecție suplimentară fără nici un cost suplimentar.

In prezent avem de-a face cu aplicații care criptează datele și cer bani (ransomware), redirecționarea paginilor din browsere către site-uri periculoase (browser hijacking), furtul de date personale, atacul vulnerabilităților sistemului de operare sau a unor aplicații și alte metode de atac subtile.

Toți antivirușii gratuiți oferă un model de scanare rezident care scanează fișierele accesate și blochează executarea acestora în cazul în care este detectată infecția cu un cod periculos.
Scanarea de tip Cloud a inceput sa fie din ce in ce mai folosita intrucat folosește procesarea făcută pe serverele companiei pentru a analiza fișierele suspecte.

Antivirușii gratuiți moderni folosesc cele două metode de scanare și adaugă un strat de procesare Cloud pentru accelerarea performanțelor și îmbunătățirea ratei de detecție. Pe lângă acestea, produsele comerciale oferă însă și tehnologii superioare care le completează.

Care sunt cei mai buni antivirusi gratuiti

Avast Free Antivirus
Avast se numara prin cele mai utimlizate aplicatii de securitate atunci cand vine vorba sa iti protejezi propriul computer. Avast este apreciat pentru rata bună de detecție și pentru opțiunile foarte bogate pentru un produs gratuit.
Singurele probleme ale produsului sunt complexitatea, performanțele fiind totuși încă bune ținând cont de dotări, și reclamele agasante.

Download Avast Free Antivirus

Avira Free Security Suite


Avira rămâne unul dintre produsele cu detecție foarte bună și un pachet suficient de bogat de opțiuni.
Performanțele antivirusului Avira sunt bune iar consumul de resurse este neglijabil, Avira fiind un produs de nădejde pentru cei care vor un produs mai simplu decât Avast, dar nu atât de minimalist ca Bitdefender Free sau Panda Dome.

Download Avira Free Security Suite

Bitdefender Antivirus Free Edition

Bitdefender Antivirus Free Edition este ideal pentru cei care doresc un produs cât mai discret și mai compact posibil. Bitdefender aduce un sistem de scanare considerat de multi dezvoltatori unul dintre cele mai bune la ora actuală.
Produsul oferă o protecție complexă care interceptează viruși, troieni, rootkituri, ransomware prin utilizarea de semnături, prin analiza euristică și prin detecția comportamentului, precum și protecție anti-phising și anti-fraudă.

Download Bitdefender Antivirus Free Edition

AVG Internet Security

AVG se numara si el printre preferintele utilizatorilor, fiind un produs ce nu deranjeaza odata instalat.
Functii de protectie:
Detecteaza si opreste virusii, amenintarile si malware-ul.
Interfata actualizata
Scanarea calculatorului
Scanare profunda
Imbunatatita detectia amenintarilor noi necunoscute
Scaner problemelor de performanta.

Download AVG FREE

Kaspersky Internet Security 2019

Deoarece ai nevoie sa iti protejezi familia de pericolele digitale de astazi, securitatea asistata prin cloud apara impotriva atacurilor si infectiilor, blocheaza bannere & spam, mentine software-ul up-to-date si atentioneaza asupra website-urilor periculoase.
Functiile Kaspersky te va ajuta sa iti aperi datele personale, sa previi monitorizarea activitatilor online, sa blochezi accesul neautorizat al webcam-urilor familiei tale si sa protejeze datele atunci cand familia ta este conectata la o retea publica.

Download Kaspersky FREE

Indiferent de alegerea facuta fiecare antivirus va oferi protectia necesara pentru a-ti tine datele in siguranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *