Elemente esentiale pentru prima pagina a unui website

Care sunt elementele principale care nu trebuie sa lipseasca din prima pagina a unui website. Identificam in cadrul acestui articol elementele esentiale pentru prima pagina.

Prima pagina a oricarui website indiferent de domeniul de activitate este cea mai importanta pagina din website. Daca nu starniti interesul publicului probabil ca nu aveti sanse sa dezvoltati un website de succes.

Prima pagina conteaza ?!

Prima impresie chiar conteaza atunci cand accesam un site web si de aceea, din primele secunde, vizitatorii trebuie sa afle cine sunteti, ce faceti si daca le puteti rezolva problemele.
Nu o sa multumiti niciodata toti vizitatorii, insa vizati in procesul de realizare site sunt acel procent de persoane care aleg sa va devina clienti si nu parasesc site-ul.

Ce trebuie sa contina prima pagina dintr-un website?

Prima pagina reprezinta imaginea companiei dvs si va trebui sa-i acordam o deosebita atentie. Prima pagina dintr-un site (Home) contureaza structura site-ului si include informatii utile despre servciile dvs sau despre magazinul dvs.

Titlul paginii reprezinta elementul cheie in jurul caruia vom structura pagina web de la continut pana la optimizarea seo.

Titlul va trebui sa fie, simplu si clar, pe intelesul tuturor si mai ales adaptat in functie de nisa caruia va adresati.

 

Un alt element esential il reprezinta Meniul de navigare

meniu de navigare website

Meniul de navigare trebuie sa fie la indemana clientilor atat in partea de sus a paginii, cat si la baza ei si sa fie usor de inteles.  Cu ajutorul meniului de navigare vizitatorii dvs pot accesa usor paginile din cadrul site-ului.

 

Continutul web

Probabil cel mai important aspect al primei pagini il reprezinta continutul paginii si aici facem referire la text, imagini, video, produse etc. Continutul web este cel ce propulseaza afacerea dvs in topul cautarilor.

Continutul de calitate va garanteaza un loc in primele pozitii daca avem la indemana si instrumente seo pe masura.  Este esential sa putem structura cat mai bine informatiile adaugate astfel incat utilizatorii sa gaseasca usor informatiile necesare.

Butoanele call-to-action

butoane de contact

Aceste butoane trebuie sa fie cat mai atractive si cat mai usor de obsevat din punct de vedere vizual. Nu uitati, clientii nu au timp de pierdut, chiar daca sunt interesati de ce le oferiti.

Informatiile de contact

In orice situatie informatiile de contact sunt esentiale pentru vizitatorii site-ului dvs.  E posibil ca vizitatorii sa ajunga pe site si sa aiba nevoie de asistenta sau informatii, nu vor neaparat sa treaca prin tot continutul de pe site.

 

Pe langa aceste elemente esentiale din structura unui website mai intalnim si alte elemente fara de care nu vom putea dezvolta un website.

  1. Optimizarea seo
  2. Design responsive
  3. Promovare online

Odata ce am terminat constructia unei pagini web este esential sa realizam optimizarea seo corespunzatoare pentru ai asigura indexarea de catre motoarele de cautare. Designul responsive reprezinta si el un element cheie fara de care nu vom putea sa obtinem rezultate seo bune.

Fara promovare online nu existam. 

Chiar daca un website este construit corect din punct de vedere al design-ului, al optimizarii seo acest lucru nu este deajuns. Campaniile de promovare online va aduc potentiali clienti iar de aici interactiunea cu site-ul dvs poate genera pozitii de top in topul cautarilor.

Un website construit corect (desgin responsiv, continut de calitate, optimizat seo), optimizat corespunzator  si promovat eficient are toate sansele sa ajunga un website puternic cautat de public pentru serviciile sau informatiile pe care le ofera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *