Cum activam un certificat SSL?

Cum putem sa activam un certificat SSL pentru website-ul nostru?

Ce este certificatul SSL si care este scopul acestuia?
In primul rand certificatul SSL este un document electronic care autentifica identitatea site-ului si cripteaza datele transmise intre browser-ul web al vizitatorului si serverul web. SSL provine de la Secure Sockets Layer si reprezinta cea mai simpla si rapida metoda de securizare a site-ului.

Atat Google Chrome, cat si Mozilla Firefox incurajeaza criptarea HTTPS. Google a anuntat inca din anul 2014 ca va afisa avertismentul “Not secure” sau „Conexiunea la acest site nu este sigura” site-urilor care utilizeaza HTTP, in special acelor site-uri care colecteaza informatii sensibile precum parole sau date financiare.

Google AdWords, platforma de publicitate a Google, impune folosirea unei conexiuni SSL in pagina web destinata culegerii informatiilor personale si financiare.

Cum instalam un certificat SSL

Pentru a putea instala un certificat SSL firma de hosting care gazduieste site-ul tau, trebuie sa ofere acces la sectiunea SSL/TLS Manager.

instalare certificat SSL

In mod normal odata ce achizitionati un pachet de gazduire web cu certificat SSL inclus veti beneficia in mod automat de instalarea certificatului SSL.

Cum poti sa activezi un certificat SSL daca inca nu s-a instalat.

  1. Clik SSL/TLS Status;
  2. Bifeaza toate casutele;
  3. Click RUN AutoSSL.

auto ssl

 

Certificatul SSL prezinta numeroase avantaje, cele mai importante fiind urmatoarele:

  • sporeste increderea vizitatorilor tai;
  • paginile site-ului tau se incarca mult mai rapid;
  • contribuie la cresterea conversiei clientilor ;
  • site-urile cu HTTPS sunt mai bine pozitionate in motoarele de cautare.

 

Odata ce apelam la serviciul de realizare site web obligatoriu trebuie sa luam in calcul si un certificat SSL pentru noul site. Aici la Expo Media punem la dispozitia dvs in mod automat certificate SSL pentru toate site-urile gazduite de noi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *