Care este cel mai bun CMS (WordPress, Joomla sau Drupal)

Marea majoritate a site-urilor folosesc sisteme simple de management al conținutului (CMS), sisteme de management ce vă permit să faceti modificări la un site web , fără a fi nevoie să lucrati intr-o linie de cod.

Adadar facem referire la WordPress, Joomla si Drupal, cel emai populare CMS.
Fiecare dintre cele trei programe se pot descarca gratuit si folosesc foarte multe optiuni gratuite cum ar fi: teme, plughin, module, componente etc.

Prezentare pe scurt

* Woldpress – Cea mai buna alegere pentru incepatori, se lucreaza usor fara a avea cunostinte avansate de html, css sau php. Este recomandat pentru site-uri de mici dimensiuni sau site-uri medii avand posibilitatea de a lucra si un magazin online cu continut redus de produse.

* Joomla – Este un CMS ce are nevoie de intelegerea limbajului html, css si php, fiind indicat pentru site-uri mai complexe, site-uri e-commerce sau retele sociale. Pentru a putea realiza un site mai complex in joomla este necesar sa dispuneti de cateva componente si plughinuri suplimentare care atentie in marea majoritate a cazurilor nu mai sunt GRATUITE.

* Drupal – Comparativ cu celelalte este cel mai dificil dupa parerea multora dar este unul dintre cele mai puternice sisteme de management al continutului (CMS). Pentru utilizarea lui este necesar sa stapaniti foarte bine notiunile de HTML, CSS si PHP.

cms joomla wodlpress

CMS Graficul de comparare

Woldpress

Cel mai popular CMS din lume cu peste 60 de milioane de instalari active.
– Usor de instalat
– Consmuma resurse putine
– Poate fi personalizat dupa bunul plac
– Suport rapid pe forumuri
Pentru a realiza un site mai complex in woldpress este necesar sa ai cunostinte html, css sau php.

Drupal

Drupal este cel de-al doilea cel mai popular sistem de management al conținutului disponibil în prezent, utilizat de site-uri mari și mici.
– Necesita cunostinte tehnice avansate
– Performanta buna – viteza de incarcare a paginilor mult mai rapida fata de woldpress sau joomla
– Personalizare dupa bunul plac – se regasesc o serie de plughin-uri ce se pot configura dupa cum doriti, deasemenea se pot modifica usor fisierele tip radacina.
– Softul se gaseste gratuit
Atentie!
Orice persoana foloseste Drupal ar trebui să aibă cel puțin cunoștințe de bază de HTML, PHP si alte limbaje de programare web comune.

Joomla

Am putea sa spunem cam asa: Joomla este ca un compromis între WordPress și Drupal
Joomla este suficient de puternic pentru a rula cele mai multe site-uri web fara probleme, iar aceasta nu necesită același nivel de experiență tehnică pentru a rula continutul la fel ca Drupal.
– Social Networking – Joomla facilitează crearea de rețele sociale de toate cele trei opțiuni.
– Commerce – se poate realiza magazine online, dar tinde să necesite mai mult efort și personalizări speciale.
– Ajutor Portal – joomla are suport tehnic pe pagina lor insa nu se bucura de popularitatea suportului woldpress.

Ca o concluzie la cea ce am prezentat mai sus, daca doriti sa începeti rapid, cu un site de afaceri simplu sau blog? Nu căutați mai departe de WordPress.
Desigur alegerea facuta va apartine, toate au puncte forte foarte bine definite si cu siguranta veti gasi multe alte articole despre diferentele ce le deosebesc.

Sa fim sinceri pana la capat noi preferam Woldpress datorita resurselor minime de consum, optimizarilor SEO foarte bune si compabibilitatea cu teme avansate.
[su_spacer]
[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *