Care este diferenta dintre HTTP si HTTPS

Care este diferenta dintre protocolul HTTP si HTTPS?
In primul rand sa vedem ce inseamna aceste doua notiuni!

HTTP inseamna – Hypertext Transfer Protocol –> atunci cand folosim adresa care incepe cu HTTP:// se trimit date catre un server insa informatiile rezultate nu sunt criptate sau securizate.HTTPS inseamna – Hypertext Transfer Protocol Secure este o notiune formata practic din doua protocoale care ofera o conexiune sigura. HTTPS:// contine un algoritm de criptare prin care se asigura siguranta datelor importante, fiind indicat atunci cand detineti un site pentru care doriti securizare completa.

Certificatele SSL ce insotesc adresa HTTPS, confera o securizare avansata si asigura o pozitionare mult mai buna in motoarele de cautare.
Pentru un site web pe care ruleaza un magazin online este indicat si necesar sa aveti o conexiune sigura cu un certificat SSL activat. O adresa sigura este de forma HTTPS://nume-site .. si confera informatii sigure utilizatorilor.

Informare!
Expo Media va ofera in pachetele PREMIUM design gazduire web cu certificat SSL inlclus in pretul de constructie site.[su_button url=”https://expo-media.ro/pachete-web-premium/” background=”#003259″ size=”2″ icon=”icon: chevron-right”]Vezi detalii Complete…[/su_button]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *