Care sunt avantajele unei adrese de IP dedicata?

Vom aborda in cadrul acestui articol avantajele folosiri unui ip dedicat atunci cand doriti sa gazduiti un site web.

In primul rand va trebui sa raspundem la intrebarea:
Ce este o adresa IP si ce avantaje aveti?

Denumirea IP vine de la Internet Protocol – adresele IP unice care sunt alocate unui calculator care este conectat la o retea.

Avantajele unei adrese IP dedicată sunt:

  1. posibilitatea instalarii unui certificat SSL. Certificatele SSL sunt cunoscute și ca certificate digitale.Certificatele SSL sunt documente electronice care conțin informațiile necesare realizării unei conexiuni securizate SSL și sunt folosite de obicei pentru site-uri care acceptă plăți cu carduri (carti de credit) sau primesc informații private care trebuie protejate prin metode suplimentare;
  2.  ip-ul dedicat confera o mai bună protectie în cazul unor atacuri ale site-urilor găzduite pe același server. Atacul nu ajunge și la acele site-uri care au o adresa IP diferită de cea a site-ului țintă.se observă, în cele mai multe cazuri, o mai bună vizibiltate în Google a site-urilor care au o adresă IP dedicată.
  3. Ip-urile dedicate  sunt identificate mai bine de Google și nu există posibilitatea de a fi tratate precum celalalte site-uri de pe acelasi server, chiar dacă acestea sunt penalizate sau chiar eliminate din pagina de rezultate a Google.
  4.  nu veți fi penalizat pentru acțiunile altor site-uri de pe server, spam sau blackhat SEO, pentru că este penalizată doar respectiva adresă ip.

Exista anumite situatii cand un utilizator, folosind o adresa IP partajata cu celelalte website-uri reuseste sa blocheze adresa IP, catre mai multe destinatii, acest lucru putand afecta serviciile de email.

Concluzie

In cazul in care doriti sa aveti un site de succes care sa reflecte activitatea dvs. fie ca vorbim de un magazin online sau de un site de prezentare, ip-ul dedicat este recomandat odata cu achizitionarea gazduirii web.
In prezent pretul unui ip dedicat porneste de la 2 Euro pe luna fiin inclus in mod gratuit la pachetele de hosting cu resurse premium.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *