Ce este cPanel

Ce este cPanel si de ce am nevoie de el?

Software-ul este esential pentru gestionarea site-urilor web indiferent de serviciul de hosting.

Ce este cPanel

cPanel este cel mai popular panou de control folosit pentru serviciile de tipul găzduirie web. Cu ajutorul cPanel poti administra cu usurinta site-ul tau indiferent de compania cel gazduieste.
Fiind în continuă dezvoltare și îmbunătățire a putut ține piept în orice moment cerințelor de pe piață.

cPanel permite configurarea conturilor de e-mail și a CDN-urilor, crearea de conturi FTP, de domenii și subdomenii și o mulțime alte lucruri de care ai nevoie pentru a rula site-urile tale cu succes.

In momentul de fata toate companiile de hosting din Romania si nu numai iti pun la dispozitie acest panou de control odata cu achizitionarea planurilor de gazduire web.

cPanel este ușor de utilizat

DA cu siguranta cPanel este cel mai usor si intuitiv panou de control pentru conturile de gazduire web. Editarea site-ului web, crearea bazelor de date și alocarea spațiului pentru paginile tale se pot face în câteva minute.

Programul include si un tutorial explicativ in cazul in care sunteti la inceput.

cPanel este sigur de utilizat

DA. Software-ul este dezvoltat astfel încât utilizatorii nu pot face nimic care să le provoace pagube semnificative site-urilor sau serverelor lor, indiferent pe ce dau click.

Backup sigur si rapid prin cPanel

Cpanel permite sa realizati backup direct din sectiunea – > BACKUP de unde puteti selecta backup la site (full) sau puteti selecta doar anumite fisiere precum baze de date sau doar un anumit director.

cPanel permite integrarea cu succes pentru mai multe softuri dedicate de backup precum :

  • R1 Soft (solutie profesionala de backup)
  • JetBackup – o alta optiune de backup suplimentara fata de backpul standart.

In cazul nostru folosim ca solutie de backup JetBackup cu retentie backup pana la 10 zile. In functie de furnizorul dvs aveti setate si integrate  in cPanel softuri de backup profesionale.

cPanel permite folosirea de softuri profesionale

Una din cele mai populare aplicatii ce se regaseste in cPanel este Softaculos. Cu ajutorul acestei aplicatii puteti instala cu usurinta orice soft doriti.  In cazul in care doriti sa creati un site cu ajutorul WordPress, selectati pictograma WordPress si doar cu cateva clikuri se va instala wordpress. Procesul poate dura maxim 2 minute.

In functie de compania dvs de hosting veti regasi acest soft in cPanel. Unele companii de hosting nu ofera acces la aceasta aplicatie din cPanel.

Ai nevoie de servicii de hosting profesionale ?

expoMedia iti ofera gazduire web cu panou de control cPanel, cu ajutorul caruia poti sa iti gestionezi singur site-ul.

Gazduire web ssd

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *