Cel mai bun hosting 2021 – Cele mai rapide servere din Romania

Unde gasim cel mai bun hosting pentru anul 2021 raportat la cerintele in crestere ale nevoilor clientilor din Romania. O analiza asupra celor mai bune firme de hosting din Romania este facuta de colegii nostrii avand in vedere nevoile de resurse pentru site-uri decente cu un trafic mediu spre ridicat. Clasamentul este bazat pe stabilitatea serverelor, configuratia lor si preturile exprimate. 

Cele mai bune hosturi din Romania

Clasamentul este bazat pe calitatea serviciilor oferite si resursele recomandate pentru ca un website sa se incarce rapid fara un modul de cache configurat si activat. 

Vom exemplifica clasamentul celor mai bune firme de hosting testate de colegii nostrii prin activarea serviciilor de gazduire web pentru proiectele noastre online.

ROMARG

romarg

Romarg se remarca prin serviciile oferite clientilor sai inca din anul 2001 avand in momentul de fata propriul data center in Brasov Romania. 

Toate conturile sunt gazduite pe servere echipate cu 48-64 core, 256 – 512 GB Ram si RAID 10 SSD Enterprise, avand peste 200 Gbps capacitate internet instalata. Sunt folosite servere cu  servere cu Cloudlinux, Litespeed, cPanel, Imunify360, SpamExperts si Softaculous.

Pentru un site rapid noi iti recomandam pachetul de hosting de mai jos:

Pretul pachetului nu include TVA 19% iar activarea serviului de gazduire se face rapid.

La Romarg traficul lunar nu este contorizat si mai beneficiem de:

 • Uptime 99,99%
 • certificat SSL inclus
 • Suport:  tichet – telefonic – chat
 • tehnologie LiteSpeed

DNS ROMARG

 • ns1.romarg.ro
 • ns2.romarg.ro
 • ns3.romarg.ro
 • ns4.romarg.ro

Descopera: romarg.ro

HOSTRIVER

hostriver

HOSTRIVER este un nou furnizor de servicii de tip hosting pe care l-am testat si care ne-a lasat o impresie foarte buna. Pentru ca site-ul tau sa se miste foarte bine iti recomandam urmatorul pachet evidentiat cevam mai jos, pachet ce vine cu resurse foarte genereoase.

Hostriver foloseste data center GTS Telcom Bucuresti, serverele fiind echipate dupa cum urmeaza:

 • 24 x DDR4 DIMM, 4 x
 • GbLan2 x USB 2.0, 1x VGA
 • 2 x Intel Xeon Gold 6248, 20x 2.50GHz, 80 threads
 • 256GB Samsung DDR4-2666 ECC reg.
 • 8 x 1.92TB Samsung SSD SM883
 • Matrox Graphics, Inc. G20
 • RAID Controller H730 12GB/s
 • Intel I350-T2 V2, 2x 1000Base-T

Mentiune!

Serverul foloseste LiteSpeed si LSCache ceea cel face mult mai rapid. 

Suportul celor de la Hotriver este unul prompt rapid si de mare ajutor pentru toti clientii sai.

Recomandam Hostriver ca una dintre cele mai bune hosturi din 2021 in Romania.

Cel mai mic pret pentru gazduirea de la Hostriver este de doar 2,49 euro lunar TVA inclus.

Site oficial: hostriver.ro

Pachetul recomandat de noi indeplineste toate conditiile pentru ca serverul sa raspunda rapid si sa obtineti punctaj maxim pe Google page Speed.

SITEBUNKER

sitebunker

Una dintre cele mai bune firme de hosting din Romania pentru nevoile actuale ale site-urilor wordpress si aici ne referim la resurse o reprezinta SITEBUNKER operat de EXIM HOST. Viteza de procesare a datelor si serverele Sitebunker face ca orice client sa ramana fidel acestei firme de hosting.

De ce Sitebunker reprezinta cel mai bun hosting din 2021 raportat la calitate pret?

 • servere puternice echipate cu procesoare puternice;
 • resurse premium foarte generoase;
 • suport tehnic rapid prin tichet (raspuns in maxim 20 minute);
 • preturi competitive pentru resursele alocate pachetelor.

Site-urile gazduite pe serverele Sitebunker se misca foarte rapid obtinand un timp de raspuns ideal in testele de viteza GTmetrics sau Google Page Speed.

Un minus pentru Sitebunker il reprezinta in opinia noastra faptul ca nu exista un numar de telefon afisat pe site pentru contact in diferite situatii.

Preturile practicate de Sitebunker sunt foarte bune comparativ cu ceilalti furnizori de hosting din Romania.

 

 • Sitebunker foloseste server LiteSpeed + LS Cache
 • Imunify360
 • JetBackup
 • Certificat SSL inclus.

Viziteaza: sitebunker.ro

HOSTICO

hostico

Hostico la randul sau este una dintre cele mai bune firme de hosting din Romania avand un suport foarte bun la orice ora din zi sau noapte. Hostico foloseste ca data center GTS Telecom iar de aici conturam si calitatea serviciilor oferite.

Recomandam Hostico pentru suport, viteza de procesare a serverelor dar si pentru stabilitatea serviciilor oferite clientilor sai.

Am testat si utilizam in continuare serviciile Hostico pentru anumiti clienti de-ai nostrii si putem spune ca, Hostico se remarca prin calitatea serviciilor oferite clientilor sai.

Comparativ cu cele de mai sus Hostico nu exceleaza ba din potriva iar aici vom puncta urmatoarele aspecte:

Nu beneficiem de LiteSpeed server ci doar de Apache;

In modul de administrare website (wp admin) am constatat o incarcare mai greoaie a datelor comparativ cu pachetele de mai sus.

In alta ordine de idei,  Hostico devine atractiv  prin modul continu de dezvoltare si cu siguranta in cel mai scurt timp vom avea si resurse mai generoase pentru un wesbite rapid.

Totusi timpul de raspuns al serverelor este unul excelent deci daca avem trafic ridicat totusi recomandam un VPS de la Hostico.

Website: hostico.ro

Concluzia noastra la intrebarea care este cel mai bun hosting din Romania ar fi urmatoarea:

Indiferent de firma de hosting aleasa de tine si aici cu siguranta mai sunt multe firme bune care nu au fost exemplificate de noi dar pe care totusi nu le-am testat suficient,  remarcam faptul ca, pentru un serviciu de hosting bun trebuie sa platesti undeva peste 5 euro pe luna plus TVA.

Daca site-ul tau ruleaza aplicatii mai complexe cum ar fi un magazin online aplicatii mai complexe este indicat sa te uiti la resursele pachetelor de hosting. Daca avem un website cu trafic mare atunci ideal ar fi un VPS sau un server dedicat.

Cel mai bun hosting web?

Destul de greu de specificat care ar fi cel mai bun hosting pentru site-ul tau. Sunt multe firme de hosting in Romania care ofera servicii intradevar destul de bune iar unele chiar foarte bune insa alegerea hostu-lui perfect va apartine daca va documentati inainte de a cumpara un pachet.

Recomandarile noastre sunt exemplificate ceva mai sus iar daca aveti sugestii va asteptam cu drag.

Un comentariu

 1. Salut folosesc Hostriver de 2 ani si pot spune ca au intradevar cele mai rapide servere comparativ cu firma anterioara la care aveam site-ul. Eu recomand Hostriver dar si ceilalti sunt ok

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *