Cele mai bune dobanzi la depozite in 2023

Care sunt cele mai bune dobanzi la depozite in 2023 ?

Analizam oferta bancilor din Romania pentru deschiderea unui depozit la termen avand cea mai buna dobanda pentru un depozit in lei. Asadar daca doresti sa iti deschizi un depozit in lei este util sa urmaresti care sunt cele mai bune dobanzi la depozite in 2023.

Facem o analiza asupra bancilor din Romania iar ordinea in care este publicata analiza noastra nu inseamna ca avem prima optiunea cea mai buna. Toate concluziile le tragem la sfarsit.

Cele mai bune dobanzi pentru depozitele in lei

Depozitele analizate sunt constituite in moneda nationala si au o perioada minima de 6 luni sau 1 an plus capitalizare dobanda dupa perioada selectata.

CEC Bank

In oferta Cec bank regasim dobanzi atractive pentru depozitele constituite exclusiv online din aplicatie deci ar trebui sa fii si client Cec Bank.

Ai 8,20 % dobândă anuală la depozitul în lei online pe 1 an și 8,70% la cel pe 3 ani constituit online.

Dobânzi depozite în lei la ghișeu (%/an)

Depozit in lei cu data scadenta la 1 an avem o dobanda de 8% la ghiseu iar daca iti faci online un depozit beneficiezi de 8,20%.

Urmareste site-ul Cec bank

Dobanzi la depozite la Banca Transilvania – BT

Banca Transilvania a marit dobanzile pentru depozitele la termen in lei semnificativ in ultimii ani respectiv daca inainte pentru un depozit la termen avem undeva la 3 %  acum dobanda se ridica la 7%.

Pentru un depozit in lei la BT cu data scadenta la 6 luni avem o dobanda acum de 7% iar pentru o perioada de 1 an avem o dobanda de 7,25%.

In ultimele 6 luni dobanda pentru un depozit in lei cu termen de 6 luni a crescut de la 6,25% la 7%.

Dobanda pentru depozit la termen la BRD

BRD are in oferta sa o dobanda atractiva pentru depozitele la termen in special pentru depozitele constituite online.

– Se acordă un bonus de 0.50% în plus faţă de dobânda standard acordată în agenţiile BRD pentru depozitele la termen în RON (termene: 1 lună, 3 luni , 6 luni, 12 luni) constituite prin serviciul de Internet şi Mobile banking YOU BRD.
– Se acordă un bonus de 0.20% în plus faţă de dobânda standard acordată în agenţiile BRD pentru depozitele la termen în EUR (termene: 3 luni , 6 luni, 12 luni) constituite prin serviciul de Internet şi Mobile banking YOU BRD.
– Se acordă un bonus de 0.10% în plus faţă de dobânda standard acordată în agenţiile BRD pentru depozitele la termen în USD (termene: 1 lună, 3 luni , 6 luni, 12 luni) constituite prin serviciul de Internet şi Mobile banking YOU BRD.

Dobanda la termen in lei la BRD insumeaza pentru 1 an 7,50% prin aplicatia BRD si 7% daca alegi sa depui in depozit banii la ghiseu.

Dobanzi la depozite prin Libra Bank

O alta banca care practica dobanzi foarte bune la depozitele in lei este Libra Bank unde regasim datele urmatoare:

  • Depozit standart la termen in lei cu scadenta la 1 an – 7,75%
  • Depozit la 2 ani 8%

Retragere bani din depozit fără pierderea dobânzii: Pentru suma retrasă vei primi 25% din dobânda acumulată până la momentul în care faci retragerea, iar pentru suma ramasă vei continua să acumulezi dobândă.
Opțiunea este valabilă pentru depozitele în lei, constituite pe o perioadă de minimum 3 luni, după 30 de zile de la constituire. Suma rămasă în depozit trebuie să fie de minimum 100 lei.

Alpha Bank Romania dobanzi la depozitele in lei

Cei de la Alpha Bank ne propun pentru 2023 o dobanda foarte atractiva pentru depozitele in lei la termen.

In urma analizei noastre resiese urmatoarele aspecte:

  • depozit in lei la termen de 1 an acumulam o dobanda de 8%.
  • la 6 luni ai o dobanda de 7,65%

Un aspect foarte important este acela ca, pentru sume foarte mari poti negocia dobanda cu banca.

Depozit la termen la ING Bank

Conturile de economii și depozitele la ING pot ajunge să aibă dobânzi de până la 6% de pe an, precum în cazul Depozitului Bonus și al depozitului la termen cu scadență la un an.

Persoanele care vor să economisească utilizând depozite la termen pot alege între scadență la trei luni, șase luni sau un an și, în funcție de opțiunea aleasă, aceștia vor beneficia de:

  • Depozit cu scadență la 3 luni – Dobândă de 3,5% pe an;
  • Depozit cu scadență la 6 luni – Dobândă de 4% pe an;
  • Depozit cu scadență la 1 an – Dobândă de 6% pe an.

Website banca: ING

Ca o concluzie generala la intrebarea unde gasim cele mai bune dobanzi la depozitele in lei, putem spune ca, la CEC Bank si Appha Bank ar fi cea mai buna dobanda din acest moment.

Desigur alegerea unei banci pentru un depozit in lei la termen este alegera fiecaruia si probabil nu neaparat rata dobanzi este un criteriu de alegere ci modul prin care tu alegi sa interactionezi cu banca respectiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *