Cum poti crea un post de radio online

Cum poti face un post de radio online ?

In cadrul acestui articol vom aborda modalitatea simpla pentru a avea prorpiul tau post de radio online. Pasionat de muzica buna sau de streaming-ul online, ideea de a avea propriul post de radio poate fi acum la indemana oricui fara a avea cunostinte de programe software de automatizare radio.

Iata cum poti crea un post de radio online urmand cativa pasi simpli.

Creare Post radio online gratis

Poti crea un post de radio online gratuit daca detii un server propriu iar daca nu iata care sunt pasii necesari si care sunt programele software necesare:

  1. server de emisie (streaming audio)
  2. Program software cu auto DJ (SonicPanel, AzuraCast , CentovaCast)
  3. Program de automatizare radio DJ (SamBrodcasting, Radio Boss, MBradio etc)

In momentul de fata serverele de streaming vin la pachet cu programe software de automatizare radio precum cele enumerate mai sus.  Furnizorii de servicii de tip streaming radio pun la dispozitie clientilor sai softuri precum SonicPanel sau CentovaCast. Acestea pot permite sa difuzati muzica intr-un mod complet automatizat  si va permite sa aveti propriul vostru program de radio.

Cel mai popular server radio este cel lansat de Shoutcast si Incecast.

Un nou panel (panou de control) de automatizare streming radio il reprezinta noul panel de control radio AzuraCast disponibil acum la expoMedia Hosting.


Panou de control AzuCast Streaming


server radio

Pretul unui server de radio streaming variaza in functie de numarul de ascultatori pe care serverul il va putea sustine simultan. Preturile variaza de la 3 euro pe luna pana la 10 euro/luna.

Stabilitatea si puterea serverului este esentiala pentru functionarea corecta a unui post de radio online. Daca ai propriul tau server il poti configura dupa nevoile tale insa trebuie sa urmarim si resursele CPU si RAM.

Resurse server minim recomandate:

  • CPU: 4vCore 
  • RAM 8 GB

Cel mai comod mod de a avea propriul radio online il reprezinta achizitionarea unu server cu auto DJ precum, CentovaCast, SonicPanel sau AzuraCast.

Toate programele software functioneaza in principu pe aceiasi configuratie insa diferenta o consta interfata si anumite functii personalizate in functie de soft.

Ce server radio sa aleg ?

Pentru inceput este suficient un server streaming ce suporta 200 – 300 de conexiuni simultane, urmand ca ulterior daca nivelul de conectare al ascultatorilor depaseste maximul admis pe server sa faceti un upgrade la server.

De retinut

Verificati daca providerul ofera streaming SSL necesar pentru playerele radio.

Radio Live247 Romania
Streaming: expoMedia Hosting


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *