Gazduire NVMe – Super viteza pe servere echipate cu SSD NVMe

Gazduire NVMe –  Beneficiezi de super viteza pe servere echipate cu SSD – NVMe.

Ce inseamna gazduirea NVMe ?

Tehnologia evolueaza in fiecare an iar programele software si hardware se adapteaza la noile tendinte. Echipamentele de stocare pe serverele folosite pentru gazduirea site-urilor web, au trecut treptat de la clasicul hard disck HDD la SSD (Solide State Driver) iar mai nou la MVMe.

Prin utilizarea interfetei PCIe, NVMe ofera viteze mai mari. Protocolul permite, de asemenea, o fiabilitate imbunatatita si performante generale mai bune.

Practic, unitatile NVMe sunt SSD-uri care folosesc interfata PCIe in loc de interfetele SATA sau SAS. Astfel, un server VPS NVMe este un server privat virtual (VPS) creat pe un NOD fizic (server fizic) cu stocare NVMe SSD.

SSD-urile NVMe sunt mult mai rapide in comparație cu SSD-urile anterioare. Unitatea tipica NVMe gestioneaza procesele de citire / scriere de trei pana la patru ori mai rapid. In comparatie cu HDD-urile traditionale, unitatile NVMe functioneaza de pana la 10 ori mai rapid.

gazduire nvme

Ce este NVMe

Acronimul NVMe vine de la Non-Volatile Memory Express si se refera la unitati SSD conectate prin intemediul liniilor PCI-Express de pe placa de baza, direct la procesorul sistemului de cele mai multe ori. Spre deosebire, SSD-urile traditionale conectate prin interfata SATA (Serial ATA) nu comunica direct cu procesorul sistemului, fiind conectate intermediar cu alt chip sau controller de pe placa de baza.

Aceasta adaptare permite viteze de pana la 7 ori mai mari decat SSD-urile obisnuite (si 35 ori mai mari decat HDD-uri).


Gazduire web cu stocare NVMe

Daca pana in prezent tehnologia NVMe nu este prezenta pe toate platformele de Cloud din Romania sau disponibila in pachetele de web hosting de la principalii furnizori de la noi din tara, in foarte scurt timp vom beneficia de acest nou tip de stocare.

Un website rapid va trebui sa aiba urmatoarele resurse alocate:

  • CPU 2 vCore x 2,6 GHz
  • RAM 4 GB
  • Stocare NVME
  • LiteSpeed + LsCache

Cu ajutorul unor plugin-uri de cache performante puteti obtine rezultate foarte bune in testele de viteza.

Va invitam sa urmariti si ofertele noastre pentru gazduire website

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *