Gazduire radio cu resurse Premium

Auditia programelor de radio online a devenit foarte populara in randul celor ce au o conexiune la internet indiferent de locatie tara sau compania de internet. Emisia posturilor de radio in mediul online se bazeaza pe servere ce au la baza echipamente software ce permit in functie de necesitate auditia simultana pe adresa de streaming.  Analizam ce presupune gazduirea radio pe servere cu destinatie streaming in Romania.

Ce presupune o gazduire radio sau un server de radio online

In primul rand pentru o emisie radio de calitate este necesar sa avem un server cu resurse CPU si RAM adecvat nevoilor de trafic dar si o conexiune ce permite accesul la o banda larga si binenteles stabilitatea retelei de internet.

Gazuirea unui post de radio online include:

  • server de emisie cu resurse CPU si RAM generoase;
  • Spatiul pe disk SSD este indicat sa fie minim de 20 GB pentru functia audo DJ software;
  • Solutie software de streaming precum: SonicPanel, centovaCast sau AzuraCast;
  • Conexiune la internet stabila si garantata la minim 500 MBps.

Unde gasim gazduire radio sau server de radio performant ?

Daca cauti un server bun sau stabil de radio este important sa urmaresti resursele alocate abonamentelor de hosting radio dar si nevoile pe care tu le ai in functie de programul tau de radio online.

Companiile mari din Romania precum Romarg, Hostico, THC sau altele nu permit pe serverele lor streaming-ul radio. Insa sunt alte companii mai mici care totusi permit sa folosesti serverele in scopul transmisiunilor de tip streaming.

Gazduire radio cu resurse Premium

Cele mai bune servere pentru un trafic mare si o conexiune stabila sunt cele din centrele de date OVH sau Düsseldorf Campus – North Rhine-Westphalia operate de InterConexion sau Contabo.

Server radio de calitate superioara cu resurse Premium

expoHost Europa ofera servicii de streaming profesionale pentru posturi de radio ce au nevoie de o conexiune rapida si stabila la internet. Toate serviciile de streaming sunt gazduite pe servere localizate in Germania.

Toate conturile ruleaza pe servere echipate cu procesoare AMD EPYC iar componenta resurselor alocate pentru conturi este urmatoarea:

  • Nivel CPU alocat 6 vCore x 2,80 Ghz
  • Memorie RAM 16 GB – 30 GB
  • Conexiune internet 1 Gb.s
  • Monitorizare servere UptimeRobot
  • Spatiu pe disk minim 35 GB pentru fiecare cont pana la maxim 400 GB pentru servere profesionale.

Interfata resurse server de radio in regim Sharing. CPU minim 6 vCore cu o memorie RAM de 16 GB

Fiecare server de radio poate fi configurat sa functioneza fie cu Icecast sau Shoutcast iar ca limita de banda audio se permite maxim 128 Kbs. Toate conturile de radio au inclus player radio HTML5 plus link securizat SSL.

Server de radio Shoutcast configurat pe o componenta hardware de minim 6 vCore unde regasim odata logati in administratorul server-ului shoutcast urmatoarele specificatii: 

  • CPU count 6 -> 3 specificate pentru folosire frecventa la conexiune.

Daca aveti un server radio pe shoutcast urmariti nivelul de resurse alocat contului dvs prin accesul in admin server -> Server LOGIN – > Help & Documentation

Adresa de streaming SSL

Compatibilitatea cu un player modern este determinata de adresa de streaming care trebuie sa includa protocolul HTTPS://stream…

Daca folosim un radio ce foloseste drept server – shoutcast – atunci cu siguranta in directorul SHOUTCAST player-ul audio va functiona perfect, adresa de streaming fiind configurata corect si avand si un certificat SSL activ.

Gazduirea radio poate fi in regim de server dedicat sau server virtual privat insa in ambele cazuri avem nevoie de resurse si o conexiune care sa nu fie limitata lunar.

In cazul VPS traficul lunar este setat undeva la 5 TB sau 10 TB insuficient pentru un trafic radio pe o banda de 128 Kbs. Intradevar in Romania se regasesc VPS-uri sau servere dedicate fara limita de banda insa nu se permite streaming-ul radio.

Vezi oferta expoHost.eu 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *