Cum sa configuram plugin-ul Litespeed cache

LiteSpeed Cache reprezinta unul dintre cele mai folosite plugin-uri de cache utilizate de marea majoritate a site-urilor construite pe Wordpess. LiteSpeed cache, configurat corect poate imbunatatii substantial performantele site-urilor web astfel incat sa atingem procentul maxim de optimizare Google PageSpeed.

Viteza cu care se deschide un site reprezinta acum un criteriu pe care Google il va lua in considerare pentru afisarea site-urilor pe prima pagina. Pe langa alte optimizari necesare unui website, optimizarea vitezei reprezinta un punct cheie pentru optimizarea SEO din momentul de fata.

Ce este si ce functii are LitteSpeed Cache

LiteSpeed ​​Cache pentru WordPress (LSCWP) este un plugin de accelerare a site-ului all-in-one, oferind memoria cache la nivel de server și multe funcții de optimizare. 

Iata principalele functii Litespeed cache:

 • Cache pentru obiecte (Memcached / LSMCD / Redis)
 • Optimizarea imaginii
 • Minimizare CSS, JavaScript și HTML
 • Minimizare CSS / JS inline
 • Combinație CSS / JS
 • Imagini Lazyload
 • Asistență CDN multiplă
 • Încărcare CSS / JS în mod asincron
 • Cache pentru browser
 • Crawler inteligent de preîncărcare cu suport pentru sitemap-ul SEO-friendly
 • Sistem de curățare și optimizare a bazelor de date
 • Optimizarea scorului PageSpeed

Important !

Pentru activarea si folosirea acestui plugin este necesar ca serverul pe care este gazduit site-ul vostru sa functioneze neaparat cu LiteSpeed nu cu Apache.
BANNER expoMedia

Configurare plugin Litespeed cache

In exemplul de mai jos vom vedea cum putem configura un website este construit pe WordPress si care este optimizat pentru performanta cu LitteSpeed Cache. 

Testeaza site-ul pe Google PageSpeed

Nota obtinuta in testul de viteza Google PageSpeed pentru versiunea de mobil a site-ului. Subliniem faptul ca, acest site foloseste modul cache LiteSpeed configurat cum o sa vedem mai jos.


optimizare mobil

Performanta obtinuta pentru testul de viteza al paginii web valabila pentru versiunea desktop (PC).Exemplu de configurare plugin Litespeed Cache

 1. Cache control Seting

Accesati plugin-ul Litespeed sectiunea Cache si aveti grija ca toate elementele prezentate in imaginea de mai jos sa fie setate ON

cache

2. Browser Cache Settings

Ramanem in aceiasi sectiune Cache, unde veti regasi in tabul 7 Browser cache. Aici va trebui sa setam ON asa cum regasim si in imaginea de mai jos. Aceasta functie vine setata pe OFF insa va recomandam sa o activati.

optimizare 2

3 Optimizare fisiere CSS

Pentru optimizarea fisierelor CSS acesati sectiunea Page Optimization unde regasim tabul CSS Setiings. In imaginea de mai jos regasim setarile recomandate pentru optimizarea fisierelor CSS.

4. Optimizare fisiere JavaScript

In tabul JS Settings vom activa functiile JS Minify respectiv JS Combine si nu in ultimul rand JS Combine external and Inline.

Combinarea fisierelor JS poate genera anumite erori in functionarea site-ului. Daca se intampla acest lucru este indicat sa treceti aceasta functie pe modul OFF

cache

5 Optimizarea HTML

In tabul HTML settings regasim aceasta functie care ne permite sa optimizam codul HTML. In cazul nostru am ales sa activam aceasta functie pentru comprimarea HTML.

cache html

Concluzie

Desigur daca veti alege sa folositi plugin-ul Litespeed Cache veti regasi cu siguranta multe alte functii pe care acest plugin le ofera utilizatorilor sai. Totusi recomandam sa folositi doar setarile de baza si cele pe care noi le-am activat iar rezultatul va fi unul pe masura. 

Serverul pe care este gazduit site-ul vostru are si el un rol important in obtinerea rezultatelor dorite. Va recomandam sa folositi un server ce ofera resurse premium iar acest lucru depinde de oferta companiei dvs de hosting.

LitteSpeed cache plugin poate aduce un plus de performanta atunci cand este utilizat si va recomandam sa il folositi cu incredere daca aveti un website Wordpress si o gazduire web ce ruleaza pe servere echipate cu tehnologia Litespeed.

Iti mai recomandam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *