Optimizare prin CloudFlare pentru site-uri

CloudFlare este un serviciu tip CDN ce foloseste o retea de 14 centre de date distribuite pe 3 continente. Sistemul inteligent oferit de CloudFlare stocheaza partile statice ale sitului si le serveste utilizatorilor atunci cand este necesar fara a mai apela serverul pe care este gazduit websitul dvs.

Avantaje CloudFlare

– creste viteza de acces prin stocarea in cache-ul CloudFlare a anumitor tipuri de informatii – fisiere .css, .html, imagini
– reduce traficul de date si implicit nivelul de utilizare a resurselor pe serverul pe care este gazduit websitul dvs.
– asigura protectie impotriva anumitor tipuri de atacuri informatice – ex. DDOS

CloudFlare actioneaza ca un proxy server iar la accesarea site-ului va afisa cache-ul site-ului din punctul cel mai apropiat de vizitator pentru a avea o viteza mai buna de incarcare. CloudFlare pastreaza in cache o copie a site-ului, astfel, in cazul putin probabil ca serverul pe care este gazduit sa fie indisponibil, site-ul nu va avea va avea de suferit.

Conform statisticilor CloudFlare, site-ul se incarca cu pana 30% mai repede si consuma cu pana la 65% mai putina banda si resurse. Serviciul CloudFlare este unul folosit si de firmele de hosting din Romania, aducand astfel avantaje clientilor ce folosesc acest serviciu.

Acest serviciu CDN, optimizeaza timpul de raspuns al paginilor web, astfel incat vizitatorii sa obtina cel mai bun timp posibil pentru incarcarea unei pagini web iar daca se mai foloseste si un component de cache atunci vom obtine rezultate remarcabile.

Activarea serviciului se poate face din Cpanel si nu dureaza mai mult de doua minute, oferind statistici dupa 24 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *