Optimizarea imaginilor – Cum comprimam imaginile din site

Vorbim in cadrul acestui articol despre optimizarea imaginilor dintr-un site web. De foarte multe ori se intampla ca, o imagine de dimensiuni mari sa fie incarcata greu iar intregul site se va deschide mult mai greu. Optimizarea imaginilor reprezinta aspectul principal in viteza de reactie a unui site iar o optimizare corecta va spori performanta acelui site in mediul online.Cum comprimam imaginile de pe site?!

De cele mai multe ori odata ce vom comprima o imagine se va pierde automat si din calitatea imaginii respective. Din fericire sunt programe performate care reusesc sa comprime o imagine fara a pierde din calitate.

Compressor.io este o aplicatie web gratuita ce va permite sa incarcati imagini, cei drept una cate una, pentru a le comprima online.
Aplicatia suporta patru formate diferite de imagini, si anume JPEG/JPG, PNG, GIF si SVG si ofera doua tipuri de compresii, Lossy si Lossless (aceasta din urma pastreaza calitatea imaginii aproape neatinsa dupa compresie si este compatibila doar cu formatele JPG si PNG).

Compressjpeg.com – o alta aplicatie ce permite comprimarea imaginilor de aceasta data numai .jpg
Compresspng.com – confera comprimarea imaginilor de tipul .png aducand beneficii majore performantei unui site ce are in componenta imagini de tipul PNG.

Pentru o performanta sporita este esential sa acordati o mare atentie tuturor imaginilor ce sunt publicate pe site-ul dumneavoastra intrucat optimizarea corecta poate propulsa site-ul in motoarele de cautare si poate mari scorul obtinut in Google Page Speed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *