Optimizarea vitezei siteului – Cele mai bune solutii

Viteza de incarcare a unui site va juca cel mai important rol atunci cand avem un business online. Un factor peste care nu trebuie sa trecem il reprezinta viteza de incarcare a paginilor web.
Cele mai bune solutii pentru a obtine o viteza cat mai buna, le vom prezenta punctat ceva mai jos.
Optimizare viteza site

1. Gazduirea web – Alegeti un hosting de calitate care sa confere stabilitate si conexiuni rapide. Nu alegeti cele mai ieftine optiuni atunci cand doriti sa obtineti rezultate. Pretul redus impune limitari la resursele serverului cum ar fi: Procesor, memorie Ram, procese etc.

2. Optimizati imaginile afisate pe site – Folositi imagini cu extensia .jpg comprimate in prealabil si imagini cu extensia .png Folositi intotdeauna pentru logo, imagini cu extensia .png ce se adapteaza pe orice tip de background.

3. Optimizarea si comprimarea fisierelor de tip CSS – Elementele CSS vor trebui definite o singura data, fara a se repeta in alte zone, evitand astfel incarcari inutile. Comprimarea fisierelor CSS devine obligatorie pentru a se obtine difuzarea optima atunci cand accesati siteul web.

4. Optimizarea si comprimarea fisierelor de tip JS (javascript) – Comprimati fisierele de tip JS cu ajutorul unor instrumente create special pentru aceasta activitate. Va recomandam optiunea de comprimare disponibila la adresa: javascriptcompressor.com

5. Comprimarea (arhivarea) http – Pentru o viteza de transmitere a datelor mai buna pentru siteul tau, se recomanda comprimarea http.

6. Implementarea paginilor de tip cache – Acest lucru se realizeaza cu ajutorul unor aplicatii si componente disponibile pentru fiecare platforma web. La Wordpress recomandam W3Total cache sau Super Cache.

Toate aspectele prezentate mai sus influenteaza viteza de deschidere a unui site, indiferent de marimea lui. Respectand punctele prezentate de noi veti putea avea un site performant, rapid si competitiv pe piata online. In mare parte rezultatele din Google sunt influentate si de viteaza de deschidere a paginilor web.

3 Comments

  1. Buna! Cum se face ca voi discutati de PageSpeed, optimizare, etc. si site-ul vostru nu are nici macar procentul minim de optimizare, adica 85%. Aveti o nota jenanta, chiar funny! Este cumva o greseala?

    1. Buna ziua. Va multumim pentru interesul fata de acest articol si pentru analiza web (page speed) asupra noastra. Vom identifica in perioada urmatoare si problemele legate de aspectul vitezei pe pagina noastra asa cum chiar propunem in cadrul acestui articol. Va multumim cu stima Marius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *