WordPress vs Joomla: Care este mai bun?

Care este mai bun?
Wordpress sau Joomla!

In cazul in care vrei sa construiesti un site si inca nu esti decis pe ce platforma sa lucrezi venim in ajutorul vostru cu un articol credem interesant despre cele doua optiuni.
Vom analiza fiecare sistem de gestionare a conținutului și vă vom oferi o idee cat mai bună despre avantajele și dezavantajele fiecaruia.

Joomla vs WordPress: Introducere platforme si statistici de utilizare

Atât WordPress, cât și Joomla sunt sisteme de administrare a conținutului open-source fiind utilizate in prezent de milioane de utilizatori, fie ca vorbim de Joomla sau WordPress.

WordPress

wordpress
Lansat inițial ca platformă de blogging în 2003, WordPress este acum un sistem polivalent de gestionare a conținutului utilizat pana in prezent de aproximativ 34% din totalul site-urilor de pe internet.
În ceea ce privește cota de piață a sistemului de gestionare a conținutului, WordPress deține o cota de piață și mai dominantă de 60,8%.

Download WordPress

Joomla

joomla

Lansat în anul 2005, Joomla este aproape la fel de vechi ca WordPress. Aflat totusi in spatele WordPress, Joomla este cel de-al doilea sistem de gestionare a conținutului cel mai popular, folosit in prezent de aproximativ 3% din toate site-urile de pe Internet.

Download Joomla

Statistici de utilizare

Dacă vă uitați la o comparație Google Tendințe între „WordPress” și „Joomla” din 2004 până în prezent. Joomla a fost de fapt lider sau egal până în 2010, când WordPress a început să domine:

woordpress vs joomla

  • Blue: WordPress;
  • Red: Joomla.

 

Care sunt avantajele obișnuite ale WordPress și Joomla?

Expunem ceva mai jos câteva dintre motivele generale pe care le vei vedea de fiecare parte atunci cand le vei testa daca iti doresti sa le incerci pe amandoua.

 

Avantaje WordPress

  1. Ușor de utilizat – WordPress este în general considerat ca fiind cel mai ușor sistem de gestionare a conținutului de utilizat, în special pentru incepatori.
  2. Mai potrivit pentru blogging – WordPress include o distincție pentru „postări pe blog” și „pagini statice” chiar din casetă, în timp ce Joomla include doar un singur tip de „articol” pe care îl puteți manipula cu categoriile.
  3. Extensibilitate – WordPress are, de departe, cel mai mare ecosistem de plugin-uri și teme, ceea ce facilitează extinderea site-ului dvs. cu o varietate de funcții diferite.
  4. Comunitate uriașă de sprijin – deoarece WordPress este atât de popular, este ușor să găsești ajutor prin ecosistemul masiv de terțe părți de bloguri, grupuri Facebook și dezvoltatori.
  5. Costuri mult mai mici de dezvoltare – această comunitate uriașă înseamnă, de asemenea, că puteți obține plugin-uri si module mult mai ieftine sau chiar gratuite.

 

Avantaje Joomla

  1. Gestionare mai avansată a utilizatorului – Joomla oferă un sistem mai avansat pentru controlul accesului utilizatorului și gestionarea utilizatorilor din soft.
  2. Flexibil pentru diferite tipuri de conținut – componentele și modulele Joomla vă oferă un pic mai multă flexibilitate pentru afișarea tipurilor de conținut non-standard.
  3. Asistență multilingvă – Joomla are asistență multilingvă încorporată în nucleu, în timp ce WordPress necesită să utilizați un plugin pentru terți.
  4. Șabloane multiple – Joomla vă permite să utilizați șabloane diferite pentru diferite bucăți de conținut, în timp ce la celalalt puteți utiliza doar o temă WordPress.

 

Câte plugin-uri și teme are WordPress

În prezent, WordPress are:

– Peste 54.000 de plugin-uri gratuite în directorul oficial de pluginuri WordPress.org, plus mii de plugin-uri premium.
– Peste 5.000 de teme gratuite în directorul oficial de teme WordPress.org, plus mii de teme premium.

 

Câte extensii și șabloane are Joomla?

În prezent, Joomla are:

Aproximativ 8.000 de extensii listate la biblioteca oficială de extensii Joomla.
Nu există o bibliotecă oficială de șabloane tema (templates) Joomla, așa că este greu să obții un număr pentru șabloanele Joomla disponibile.

 

Sunt la fel de sigure WordPress și Joomla?

 

Software-ul principal al Joomla și WordPress este sigur.
În plus, fiecare platformă include, de asemenea, pluginuri sau extensii ale unor terțe părți pentru a adăuga securitate suplimentară, precum și sisteme ușoare de actualizare a tabloului de bord pentru a ajuta la menținerea a tot timpul la zi.

 

Atentie!

Indiferent de platforma cu care veti construi website-ul dvs, actualizati de fiecare data toate componenetele din site precum:

  1.  platforma;
  2.  teme sau sabloane;
  3.  plugin-uri sau module dupa caz.

Platformele neactualizate sunt nesigure si pot fi usor atacate sau compromise.

Concluzie!

WordPress este probabil mai bun pentru marea majoritate a site-urilor web și ar trebui să fie alegerea dvs. implicită pentru majoritatea situațiilor, deoarece:

  1. Este cel mai ușor de utilizat sistem de gestionare a conținutului, în special pentru non-dezvoltatori
  2. Puteți să vă lansați rapid și să folosiți un site atractiv, fără o mulțime de ore / costuri de dezvoltare
  3. Este ușor să găsiți ajutor gratuit și profesional dacă aveți probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *