Cat costa un site web – Costurile unui website de prezentare

Cat costa un site web?
Cam asa suna intrebarea tututor atunci cand vine vorba sa construim un website de prezentarea eficient. In prezent pe piata exista platforme gratuite cu ajutorul carora iti poti construi un website simplu si modern.
Printre cele mai populare constructoare de site-uri sunt webnode, wix, weebly, ucoz sau ukit. După ce îţi introduci adresa de email şi parola pe unul dintre aceste site-uri îţi poţi configura propria pagina web insa nu vei avea propriul tau domeniu aici ci mereu vei fi conditionat de domeniul constructorului.

Fiecare constructor de site are o abordare diferită, dar în cele din urmă tot va trebui să plăteşti daca vei dori sa performezi in domeniul online cu o afacere pentru care vei dori sa-i creezi o identitate online unica si performanta.

Cum construim un site si cat costa?

In cele ce urmeaza vom descrie pasii pe care o sa-i urmam atunci cand dorim sa realizam un site web.

Domeniul web – costul unui domeniu web

Numele site-ului tau poate avea diferite forme si aici facem referire la extensiile pe care le dorim dupa cum urmeaza:
.ro (numesite.ro) – costul de achizitie porneste de la 8,99 Euro pe an plus TVA;
.com (numesite.com) – costul de achizitie pleaca de la 8,99 Euro pe an plus TVA;
.net (numesite.net) – 8,99 euro plus taxe pe an;
.eu (numesite.eu) – 7,99 euro plus taxe pe an.

In functie de registratar pretul de achizitie pentru domeniul web variaza de la registratar la registratar. Domeniile web pot fi achizionate pe o perioada de 1 an, 2 ani ajungand si la o perioada de 10 ani.

Gazduirea web – serviciul de hosting pentru site-ul nostru
Orice firma de hosting ofera acest serviciu, fisierele sunt in general tinute pe un server de inalta calitate, cu banda larga de internet. In funtie de nevoile noastre vom alege un serviciu de gazduire ce ne ofera cele mai bune solutii de hosting.

Pretul unui serviciu de gazduire poate pleca de la 1 Euro si poate ajunge chiar la 10 Euro pe luna.
In alegerea unui pachet de gazduire recomandam sa tineti cont de resursele alocate contului si ce facilitati confera serviciul de hosting.
Recomandam un serviciu de hosting ce pleaca de la 5 Euro pe luna astfel incat sa ai o garantie minima ca, site-ul tau dispune de anumite resurse hardware.

Pretul unui website

Cat costa un site web realizat profesional?
Pe langa cele prezentate mai sus, obligatoriu va trebui sa le avem pana ajungem sa construim site-ul propriu-zis, costul unui website variaza in functie de complexitatea proiectului online.

Pretul unui website de prezentare
De obicei un site de prezentare nu ar trebui sa ne lase o gaura in buget daca il vom compara cu un magazin online.
Un site de prezentare reprezinta „o carte de vizita online” a unei afaceri, o solutie web prin care firma respectiva isi prezinta serviciile sau produsele.
Pretul unui site de prezentare porneste de la 300 de Euro si poate ajunge chiar si la 1000 de Euro.

Pretul unui magazin online
Numarul de produse pe care doresti sa-l pui pe site dicteaza pretul final al unui magazin online. Un magazin online bine optimizat cu un numar mic de produse poate pornii de la 950 de Euro.

Nu intotdeauna pretul ridicat al unui website garanteaza executia corecta a paginii web de catre constructorul pe care l-ati angajat. Un site bun reprezinta o fuziune excelenta a continutului web cu solutia tehnica aleasa de cel ce realizeaza site-ul respectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *