Cea mai noua versiune Wordpress 5.5

Cea mai importanta lansare pentru Wordpress o reprezinta noua versiune 5.5 care vine cu functii noi  si inbunatatiri serioase ale structurii cms.

Wordpress reprezinta prima alegere atunci cand dezvoltatorii de website-uri doresc sa lanseze proiecte online. La nivel global wordpress este cel mai popular program  open source cu ajutorul caruia poti construi o multime de website-uri in diferite moduri.

Ce este nou la noua versiune wordpress 5.5

Cea mai importanta noutate o reprezinta introducerea actualizari automate pentru pluginuri si teme.

Modele de blocuri

In noua versiune sunt introduse blocuri preconfigurate pe care utilizatorii le pot introduce in postarile sau paginile lor cu un singur clic. In functie de tema aleasa ai acum acces la module pe care le poti insera cu usurinta oriunde doresti in pagina.

Sitemap-uri XML

Sitemap-urile XML sunt acum incluse in WordPress si sunt activate in mod implicit, acestea fiind esentiale si ajuta motoarele de cautare precum Google sa indexeze continutul cu usurinta. Pana acum pentru a genera un sitemap era necesar sa instalam un plugin dedicat pentru acest lucru.

Imagini cu incarcare lenta

Imaginile nu vor fi trimise utilizatorilor pana cand nu se apropie de viewport si acest lucru va economisi latimea de banda si va imbunatati performanta serverelor, va face site-urile mai rapide. Pana acum acest lucru era posibil daca aveam o optiune dedicata de tipul unui plugin.

Actualizare automata pentru pluginuri si teme

Poti opta pentru a se actualiza in mod automat modulele activate sau poti sa le actualizezi singur. Principalul dezavantaj al actualizarilor automate poate fi ca majoritatea plugin-urilor si temelor nu vor avea acelasi control al calitatii pe care il primeste WordPress.

wordpress 5.5
Ultima versiune wordpress se poate descarca de aici: Descarca wordpress 5.5

De retinut!

Mentineti actualizat siteul la ultimele versiuni wordpress pentru a elimina orice vulnerabilitate si in paralel este esential sa aveti toate modulele sau pluginurile actualizate la ultimele versiuni lansate de dezvoltatori. In procesul de realizare site web alegem sa folosim cele mai noi softuri din domeniu pentru a proiecta un website modern capabil sa atinga performanta in mediul online.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *