Factura Hidroelectrica – Plata online facturi Hidroelectrica

Factura Hidroelectrica este cel mai important aspect discutat in ultima perioada datorita intarzierilor de emitere facturi Hidroelectrica. Datorita numarului mare de clienti preluati in ultimul an de companie si a cererilor tot mai mari de schimbare furnizor, Hidroelectrica a emis cu intarziere facturile pentru anumiti clienti din portofoliu.

Ne propunem o analiza asupra facturilor Hidroelectrica si tot ce inseamna plata unei facturi la Hidroelectrica plus informatiile aparute pe factura.

Factura si facturile Hidroelectrica

In mod normal Hidroelectrica emite facturi lunar in functie de locul de consum insa pe portalul Hidroelectrica se poate urmarii situatia facturilor emise pentru anul 2022. In curand furnizorul va implementa pe site si vizualizarea facturilor din 2023 insa cand se va intampla acest lucru inca nu se stie sigur.

Vizualizare Factura Hidroelectrica

Pentru a putea vizualiza facturile, este necesar să ne trimiteți CNP-ul trecut în contract, pentru validare, urmând apoi să primiți pe adresa de e-mail, link-ul paginii în care veți vedea facturile.

Pentru vizualizare factura este necesar sa accesati aria client Hidroelectrica de pe site-ul oficial.

Ce gasim pe factura Hidroelectrica

  • Perioadă de facturare:  zi / luna si anul curent
  • Data scadență: factura Hidroelectrica

Perioadă comunicare index pentru urmatoarea factura Hidroelectrica  – Între 24 – 28 ale lunii.
Telefon transmitere index Hidroelectrica – 800.800.359 (TRANSMITERE INDEX – APEL GRATUIT)

Date regasite pe factura Hidroelectrica

Produse facturate
Sold la data emiterii facturii curente Hidroelectrica;
Consum de energie in perioada facturata.
Detalii despre facturi Hidroelectrica
ENERGIE ACTIVĂ …. kWh …. …. …. ….
2 ACCIZA CONSUM IN SCOP NECOMERCIAL (4,74 LEI/MWH) …. kWh …. …. …. ….
3 CERTIFICATE VERZI …. kWh …. …. …. ….
4 CONTRIBUTIE COGENERARE INALTA EFICIENTA …. kWh …. …. …. ….
5 TARIF SERVICII DE SISTEM (SS) …. kWh …. …. …. ….
6 TARIF MEDIU DE EXTRAGERE (TL) …. kWh …. …. …. ….
7 TARIF MEDIU DE INJECTIE (TG) …. kWh …. …. …. ….
8 TARIF DISTRIBUTIE JOASA TENSIUNE …. kWh …. …. …. ….
9 ENERGIE REACTIVA INDUCTIVA 1X kVArh
10 ENERGIE REACTIVA INDUCTIVA 3X
11 ENERGIE REACTIVA CAPACITIVA 1X
12 ENERGIE REACTIVA CAPACITIVA 3X
13 TOTAL DE PLATĂ FACTURĂ CURENTĂ / LOC CONSUM.

Pentru a avea un consum real facturat este necesar sa transmiteti un index autocitit in perioada de trimitere index. In cazul in care nu se trimite indexul autociti se va trece in factura Hidroelectrica un index estimat in baza estimarilor de consum conventite in contractul tau cu Hidroelectrica.

factura hidroelectricaCum platesti factura Hidroelectrica

In prezent exista mai multe modalitati pentru plata unor facturi Hidroelectrica dupa cum se poate exemplifica ceva mai jos:

1. In Aplicația ONLINE a băncii, prin intermediul unui ȘABLON, în care trebuie sa completați datele de identificare a plății, menționate în factură;
2. La Automatele de plată;
3. Prin scanarea Codului de Bare, la partenerii care au această facilitate;
4. Prin DIRECT DEBIT.

Referitor la aplicatia online, in prezent Hidroelectrica lucreaza la o aplicatie online menita sa faciliteze accesul clientilor sai la datele contractelor desfasurate cu Hidroelectrica. Data lansarii acestei aplicatii inca nu a fost comunicata insa prin aplicatia Hidroelectrica se va putea plati facturi si poti avea acces la istoricul facturilor Hidroelectrica.

Datorita intarzierilor de emitere si trimitere facturi Hidroelectrica, clientii ce au primit vouchere de energie nu au putut sa foloseasca aceste vouchere la plata facturilor. In curand se vor reglementa si aceste aspecte conform ultimelor informarii oficiale.

Cand primesc factura Hidroelectrica ?

Factura Hidroelectrica este emisa catre client in functie de contractul fiecaruia de regula faturile sunt emise intr-o perioada comuna astfel incat pana la data scadenta sa avem un termen rezonabil ce nu se suprapune cu perioada de transmitere index pentru urmatoarea factura Hidroelectrica.

Termene de plata facturi Hidroelectrica

  • POȘTA ROMÂNĂ – DATA PLĂȚII este considerată data la care Hidroelectrica este informată de plata sau încaseaza banii, nu data la care se face plata la POȘTĂ. Conform OG13/2013, termenul de circulație este de 3 zile lucrătoare. Vă recomandăm sa achitați în timp util facturile.
  • Plățile care nu respectă modalitațile de plată exemplificate in paragraful de mai sus si conditiile de plată, vor fi procesate cu întarziere, nu vor fi prelucrate sau vor fi returnate, dupa caz.

Compania propune pentru clienții noi un tarif de 0,28404 lei/KWh, care include componenta de achiziție a energiei electrice, inclusiv tariful de transport – componenta de introducere a energiei electrice în rețea și componenta de furnizare.

Plata pentru o  factura hidroelectrica online se poate face prin portalul Hidroelectrica si in curand direct din aplicatia Hidroelectrica.

Vizualizarea facturilor Hidroelectrica se face la adresa https://client.hidroelectrica.ro/facturi iar plata online se poate face din aplicatia bancilor exemplificate in imaginea de mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *