Fisa medicala preschimbare permis auto 2023

Fisa Medicala pentru obtinerea sau preschimbarea permisului auto este necesara si obligatorie pentru dosarul tau atunci cand vrei sa iti schimbi permisul de conducere sau participi la examenul de obtinere permis auto.

Fișa medicală necesară la obtinerea sau reinnoirea permisului auto are o valabilitate de 12 luni, de la emitere. Atentie fisa medicala trebuie sa fie emisa de o clinica medicala acreditata de DRPCIV.

Acte necesare pentru obtinere fisa medicala permis auto

Inainte sa te prezinti la clinica de unde ulterior vei obtine fisa medicala pentru permisul auto este necesar sa ai asupra ta urmatoarele acte pentru eliberare fisa medicala:

 • Carte de identitate/buletin
 • Adeverinta “Boli cronice” de la Medicul de Familie
 • Fisa scolara – necesara doar in cazul obtinerii permisului auto.
 • Persoanele cu diabet de tip 1 trebuie sa aduca scrisoare medicala de la medicul specialist in diabet cu confirmarea ca solicitantul este apt pentru a conduce.

Pentru obtinerea fisei medicale permis auto sunt necesare o serie de analize si examinari de la diferite sectii, care vor stabili daca esti apt pentru a merge cu masina sau nu. In procesul de obtinere fisa medicala este necesar sa treci pe la mai multe cabinete dupa cum urmeaza:

 • Medicina interna
 • Ortopedie
 • Neurologie
 • Psihiatrie
 • Oftalmologie
 • ORL.

Analizele pentru permis auto sunt obligatorii si vor fi certificate prin parafa si semnatura medicului spcialist in functie de cabinet.

Pret fisa medicala permis auto 2023

Pretul pentru obtinerea fisei medicale necesare pentru schimbare sau obtinere permis auto variaza de la clinica la clinica insa in general preturile sunt:

 • pret fisa medicala permis auto – 250 lei – 200 lei. Pot fi incluse si promotii sau oferte in functie de clinica la care alegi sa te duci sa faci examinarea pentru fisa medicala.

De regula fisa medicala se poate obtine in maxim 60 – 90 de minute, acum marea majoritate a clinicilor vor elibera fisa medicala rapid fara a fi nevoie de mai multe zile pentru a trece prin cabinetele expuse mai sus.

Legislatia in vigoare impune ca pentru obtinerea sau preschimbarea permisului auto de toate categoriile, candidatul sa fie apt din punct de vedere medical si psihologic. Din acest motiv acesta fisa medicala este esentiala in dosarul tau de obtinere sau preschimbare permis auto.

Acte necesare preschimbare permis auto

Actele necesare pentru preschimbarea permisului de conducere sunt expuse dupa cum urmeaza:

 • Cererea solicitantului care se obține și se completează în format electronic la ghișeu (împreună cu declarația de furt/pierdere, după caz)
 • Actul de identitate al solicitantului, original şi copie
 • Contravaloarea permisului de conducere – 89 lei, numerar la ghișeu sau metodele alternative de plată
 • Permisul de conducere în original
 • Documentul emis de o unitate medicală autorizată din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medial să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere (fișa medicală).

Daca iti expira permisul de conducere este necesar sa efectuezi analizele medicale pentru obtinerea fisei medicale pentru permis auto si nu uita sa depui actele de mai sus inainte de a expira permisul de conducere.

Fisa medicala nu trebuie sa lipseasca de la dosar in toate cazurile care implica solicitarea unui nou permis auto cu valabilitate noua, fie ca vorbim de expirarea acestuia, la schimbarea numelui de familie, in cazul in care s-a deteriorat sau atunci cand originalul a fost pierdut sau furat.

Clinici acreditate fisa medicala permis auto

Sunt foarte multe clinici medicale autorizate pentru eliberarea fisei medicale in vederea obtineri sau preschimabarii unui permsi auto.

Pentru a vedea lista unitatilor medicale acreditate de DRPCIV urmariti fisierul pdf la adresa – lista unitati medicale.

O clinica acreditata pentru obtinerea fisei medicale permis auto, iti va elibera fisa dupa consultatii de regula in maxim 60 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *