Formular recensamant 2022

Cetatenii romani pot completa formularul de recensământ 2022 în două moduri: singuri sau asistați de un operator, ori în locații special amenajate. Formularul de recensământ 2022 a fost realizat astfel încât persoanelor  care participă să le fie ușor să răspundă ținând cont de faptul că nu au o pregătire specială precum cea de care beneficiază recenzorii. Folrmularul de recensamant este disponibil online si poate fi accesat de oricine doreste sa se autorecenzeze.

Institutul Național de Statistică a pregătit o platformă,  recensamantromania.ro, care va putea fi accesată online.

 

Cum se face autorecenzarea online?

Explicam pe scurt cum se poate face autorecenzare online si cum poti completa rapid formularul de recensamant 2022.

Cei care participă la prima etapă a recensământului 2022 și vor să completeze online chestionarul trebuie să acceseze mai întâi www.recensamantromania.ro , după care accesați linkul „Platforma auto-recenzare”. Ulterior, persoana trebuie să completeze formularul de pre-înregistrare pentru sine și pentru membrii gospodăriei din care face parte.

Completarea chestionarului durează in medie între 10 și 20 de minute.

Chestionarul de recensământ are două secţiuni: una pentru recenzarea locuinţei şi o secţiune pentru recenzarea persoanei.

Cum se completează formularul pentru autorecenzare

 • Pentru a putea fi completa formularul e nevoie de conexiune la internet și de o adresă de mail valabilă.
 • Se va accesa www.recensamantromania.ro, se va accesa link-ul care duce spre platforma de autorecenzare și va fi completat un formular de preînregistrare, pe baza CNP-ului.
 • Ulterior, pe adresa de email menționată, va fi primit chestionarul propriu-zis, cu întrebările specifice.
 • Autentificarea, atât în cazul autorecenzării, cât și a chestionării de către un recenzor se va face prin introducerea CNP-ului persoanei care participă la sondaj. Autoritățile dau asigurări că datele personale vor rămâne confidențiale.
 • În momentul în care se face click pe butonul de transmitere a formularului are loc criptarea automată și codul de 13 cifre se transforma într-un cod de 40 de cifre care reprezintă un identificator statistic, utilizat exclusiv în scopuri stastistice
 • Fiecare persoană, indiferent de cetăţenie, cu reşedinţa obişnuită în România (care trăieşte pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puţin 12 luni) se poate autorecenza:
 •  persoana accesează Platforma de autorecenzare şi completează formularul de pre-înregistrare pentru ea însăşi şi pentru membrii gospodăriei din care face parte
 • persoana care a făcut preînregistrarea şi membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de preînregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ;
 • la finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul „Finalizare”

Platformă Recensământ 2022

Platforma de Autorecenzare lse regaseste la  adresa https://autorecenzare.insse.ro

Salariații care participă la Recensământul 2022, prin autorecenzare online, au dreptul la o zi liberă de la serviciu. Etapa de autorecenzare online se va desfășura în perioada 14 martie – 15 mai, iar ziua liberă plătită se acordă în termen de 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării, cel târziu în luna mai 2023.

37 comentarii

 1. Buna ziua,eu,daca sunt pensionar si complectez formularul cu ce ma aleg ? La vaccinare am fost printre primi si am facut 3doze si nu am primit nimic.Codasi au fost recompensati .!!

 2. Buna ziua!
  nu am primit link-ul de validare dar mi se comunica faptul ca CNP-ile sunt deja inregistrate! ce fac? nu pot continua! Sunt blocata!

  • iti da zuckerberg ziua libera.
   daca ai un sef ,o contabila, un birou de Resurse umane te adresezi lor si-ti zic ei cand iei ziua libera.
   apropos, scrie si mai sus toate astea.
   ,,Salariații care participă la Recensământul 2022, prin autorecenzare online, au dreptul la o zi liberă de la serviciu. Etapa de autorecenzare online se va desfășura în perioada 14 martie – 15 mai, iar ziua liberă plătită se acordă în termen de 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării, cel târziu în luna mai 2023.„

  • Persoanele care completează formularul vor primui o zi liberă plătită. Dovada care trebuie prezentată angajatorului se eliberează la minim o săptămână după completarea datelor.

   „Dovada pentru acea zi liberă nu poate fi eliberată înainte de 7 zile de la completarea chestionarului pentru că sunt necesare câteva validări. După 7 zile, dovada nu vine pe email, dovada poate fi obținută prin aceesarea site-ului, într-o secţiune specială. Se introduce CNP-ul și primesc dovada“, a mai spus Bogdan Drăghia.

 3. 5 mai 2022. Nu pot accesa Platforma de Autorecenzare, deci nu pot completa Formularul de pre-inregistrare. Multumesc

 4. Nu am acces la platforma de autorecenzare. Pasul 1 ar fi completarea formularului de preinregistrare., dar nu apare pe net formularul respectiv.. Ce e de facut?

  • Buna ziua
   Urmariti ultimul paragraf din cadrul acestui articol si veti regasi linkul catre platforma de Autorecenzare lse.

 5. am completat localitatea(pantelimon) si apare cu rosu NU ESTE DISPONIBILA NICI O INFORMATIE IAR ORASUL NU SE POATE COMPLETA.

 6. Buna ziua . Dupa completarea chestionarului online cum beneficiez de ziua libera ? Presupun ca angajatorul are nevoie de o dovada. Multumesc anticipat.

 7. Nu apare chestionarul indicat, la recensamantromania.ro, aşa cum scrie în ultimul paragraf al articolului.
  Pagina recensamantromania.ro mereu este goală.

 8. NU FUNCTIONEAZA SITE-UL!!!
  UNDE ESTE FORMULARUL DE RECENZARE?

  Siteul nu ma lasa sa postez comentariul,zice ca „Separe ca ai mai spus asta”……MINCIUNA<NU AM MAI SPUS ASA CEVA! Sa va fie rusine!!!

 9. Cum pot sa download ( descarc ) formularul chestionarul de recenzare . Mentionez ca online pot face greseli si nu mai pot fi corectate si varianta cu Cenzorul dureaza si ca timp si bani cheltuiti plus ca doriti digitalizare.

 10. Pacat ca doar pe o perioada foarte scurta era valabila faza cu ziua libera. Acum lumea nu mai e interesata sa completeze.

 11. Am încercat de mai multe ori, dar nu reușesc să accesez formularul… poate nu este securizat … , nu știu . Vă rog să îmi trimiteți o adresă accesabilă !

  • Buna ziua

   Formularul de autorecenzare online numai este valabil. Perioada de autorecenzare s-a incheiat. In prezent colectarea datelor de către recenzori se face la domiciliul dvs prin interviuri faţă în faţă sau la punctele fixe din fiecare oras.

 12. Buna! Am completat formularul online in timp util, respectiv in data de 7 aprilie, am primit email-ul de multumire pentru participare, mi-am descarcat formularul completat, si astazi in 15 iulie, am constatat la verificarea CNP-ului ca figurez nerecenzata…cu toate acestea, niciun recenzor nu mi-a batut la usa….ce fel de recensamant este?ce platforma este cea care iti preia datele dar ulterior e ca si cum nu ai trecut pe-acolo?

  • Buna seara

   Aceiasi situatie este si in Bucuresti sau in alt oras din Romania. Din pacate in acesta situatie cu siguranta se regasec mai multe persoane. Din pacate deficitar si cu problemele aferente, pe care le semnalam aici alaturi de dvs speram sa cautam o rezolvare demna de anul 2022.

   Concluzie! In capitala mai mult de jumatate din populatie NU A FOST RECENZATA la date de 15 iulie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *