Formular recensamant 2022

Cetatenii romani pot completa formularul de recensământ 2022 în două moduri: singuri sau asistați de un operator, ori în locații special amenajate. Formularul de recensământ 2022 a fost realizat astfel încât persoanelor  care participă să le fie ușor să răspundă ținând cont de faptul că nu au o pregătire specială precum cea de care beneficiază recenzorii. Folrmularul de recensamant este disponibil online si poate fi accesat de oricine doreste sa se autorecenzeze.

Institutul Național de Statistică a pregătit o platformă,  recensamantromania.ro, care va putea fi accesată online.

 

Cum se face autorecenzarea online?

Explicam pe scurt cum se poate face autorecenzare online si cum poti completa rapid formularul de recensamant 2022.

Cei care participă la prima etapă a recensământului 2022 și vor să completeze online chestionarul trebuie să acceseze mai întâi www.recensamantromania.ro , după care accesați linkul „Platforma auto-recenzare”. Ulterior, persoana trebuie să completeze formularul de pre-înregistrare pentru sine și pentru membrii gospodăriei din care face parte.

Completarea chestionarului durează in medie între 10 și 20 de minute.

Chestionarul de recensământ are două secţiuni: una pentru recenzarea locuinţei şi o secţiune pentru recenzarea persoanei.

Cum se completează formularul pentru autorecenzare

 • Pentru a putea fi completa formularul e nevoie de conexiune la internet și de o adresă de mail valabilă.
 • Se va accesa www.recensamantromania.ro, se va accesa link-ul care duce spre platforma de autorecenzare și va fi completat un formular de preînregistrare, pe baza CNP-ului.
 • Ulterior, pe adresa de email menționată, va fi primit chestionarul propriu-zis, cu întrebările specifice.
 • Autentificarea, atât în cazul autorecenzării, cât și a chestionării de către un recenzor se va face prin introducerea CNP-ului persoanei care participă la sondaj. Autoritățile dau asigurări că datele personale vor rămâne confidențiale.
 • În momentul în care se face click pe butonul de transmitere a formularului are loc criptarea automată și codul de 13 cifre se transforma într-un cod de 40 de cifre care reprezintă un identificator statistic, utilizat exclusiv în scopuri stastistice
 • Fiecare persoană, indiferent de cetăţenie, cu reşedinţa obişnuită în România (care trăieşte pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puţin 12 luni) se poate autorecenza:
 •  persoana accesează Platforma de autorecenzare şi completează formularul de pre-înregistrare pentru ea însăşi şi pentru membrii gospodăriei din care face parte
 • persoana care a făcut preînregistrarea şi membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de preînregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ;
 • la finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul „Finalizare”

Platformă Recensământ 2022

Platforma de Autorecenzare lse regaseste la  adresa https://autorecenzare.insse.ro

Salariații care participă la Recensământul 2022, prin autorecenzare online, au dreptul la o zi liberă de la serviciu. Etapa de autorecenzare online se va desfășura în perioada 14 martie – 15 mai, iar ziua liberă plătită se acordă în termen de 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării, cel târziu în luna mai 2023.

37 comentarii

 1. Buna! Am completat formularul online in timp util, respectiv in data de 7 aprilie, am primit email-ul de multumire pentru participare, mi-am descarcat formularul completat, si astazi in 15 iulie, am constatat la verificarea CNP-ului ca figurez nerecenzata…cu toate acestea, niciun recenzor nu mi-a batut la usa….ce fel de recensamant este?ce platforma este cea care iti preia datele dar ulterior e ca si cum nu ai trecut pe-acolo?

  • Buna seara

   Aceiasi situatie este si in Bucuresti sau in alt oras din Romania. Din pacate in acesta situatie cu siguranta se regasec mai multe persoane. Din pacate deficitar si cu problemele aferente, pe care le semnalam aici alaturi de dvs speram sa cautam o rezolvare demna de anul 2022.

   Concluzie! In capitala mai mult de jumatate din populatie NU A FOST RECENZATA la date de 15 iulie 2022.

 2. Am încercat de mai multe ori, dar nu reușesc să accesez formularul… poate nu este securizat … , nu știu . Vă rog să îmi trimiteți o adresă accesabilă !

  • Buna ziua

   Formularul de autorecenzare online numai este valabil. Perioada de autorecenzare s-a incheiat. In prezent colectarea datelor de către recenzori se face la domiciliul dvs prin interviuri faţă în faţă sau la punctele fixe din fiecare oras.

 3. Pacat ca doar pe o perioada foarte scurta era valabila faza cu ziua libera. Acum lumea nu mai e interesata sa completeze.

 4. Cum pot sa download ( descarc ) formularul chestionarul de recenzare . Mentionez ca online pot face greseli si nu mai pot fi corectate si varianta cu Cenzorul dureaza si ca timp si bani cheltuiti plus ca doriti digitalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *