Cat costa metru cub de apa – Tarife noi Apa Nova Bucuresti

Apa Nova Bucureşti anunta noi tarife pentru inceputul anului 2022.  Care sunt  tarifele percepute de Apa Nova Bucureşti,  pentru serviciul de alimentare cu apă potabilă, cât şi pentru cel de canalizare. Preturile pe metru cub sunt practicate incepand din luna Ianuarie 2022.

Cat costa un metru cub de apa in 2022

Conform comunicatului de presa emis de Apa Nova Bucuresti, noile tarife pentru apa potabila sau pentru apa reziduala (canalizare) sunt afisate mai jos:

  • Apă potabilă: 4,15 lei/ mc (fără TVA); 4,52 lei/ mc (TVA 9% inclus)
  • Canalizare: 2,19 lei/ mc (fără TVA); 2,39 lei/ mc (TVA 9% inclus)
  • Total 6,91 lei TVA inclus

Tarifele menţionate mai sus (fără cotă TVA) sunt avizate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) prin Decizia nr. 192/22.11.2021 şi sunt puse în aplicare începând cu data de 01 decembrie 2021.

Conform legislaţiei în vigoare, TVA-ul aplicat tarifului pentru prestarea serviciului de canalizare s-a diminuat de la 19%, la 9% începând cu 01 ianuarie 2019.

La costul total al unei facturi se va calcula separat si apa meteorica estimata conform consumului utilizatorilor.

Tarifele percepute de Apa Nova Bucureşti, atât pentru serviciul de alimentare cu apă potabilă, cât şi pentru cel de canalizare sunt stabilite în strictă conformitate cu prevederile Contractului de Concesiune şi cu cele ale HG nr. 1019/2000.

Despre APA NOVA Bucuresti

Apa NOVA Bucuresti este parte din marea familie Veolia, un grup internațional cu peste 150 de ani de experiență în administrarea rețelelor urbane de apă și canalizare.

Peste 530 de milioane de euro au fost investiți în dezvoltarea rețelelor de apă din București de la începutul Contractului de Concesiune. Drept urmare, Bucureștiul se bucură azi de un sistem automatizat demn de o capitală europeană, având unul dintre cele mai mici tarife pentru apă și canalizare din România.

In anul 2020, Municipiul București și Apa Nova, o companie Veolia, semnează actul adițional care prevede prelungirea Contractului de Concesiune cu 12 ani, până în anul 2037.

Adresa Apa Nova Bucuresti

Adresa apa Nova:
Str. Dinu Vintilă nr. 11, sector 2, Clădirea Euro Tower, parter (intrarea din Bd. Lacul Tei)
București, România.

Programul cu publicul Apa Nova:

Luni – Vineri: 08:00 – 17:00
Sâmbată, Duminică: închis

Website oficial: apanovabucuresti.ro


Un Comentariu

  1. Buna ziua ! Cat costa mc de apa rece si calda la apartamentele dintr-o asociatie de proprietari in Bucuresti sector 4 in anul 2022. Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *