WooCommerce vs PrestaShop ce alegem pentru magzinul online

Dacă intenționați să configurați un magazin de comerț electronic online, atunci acest articol poate sa va ajute sa alegeti platforma potrivita pentru dvs.

In mediul online exista in prezent mai multe optiuni de creare si dezvoltare magazine online. Analiza pe care o facem in acest articol face referire la Woocommerce si PrestaShop. Ambele platforme ofera solutii complete pentru realizarea magazinelor online.

Ce este WooCommerce ?

WooCommerce este un plugin dezvoltat pentru platforma Wordpress, plugin cu ajutorul caruia puteti construi un magazin online complet. Lansat în anul 2011, WooCommerce a evoluat într-o soluție de comerț electronic finală atât pentru magazinele online mari, cât și pentru cele mici.

woocommerce
sursa woocommerce.com

In prezent WooCommerce este folosit la nivel global de peste 28% din totalul magazinelor online. Platforma de comert electronic a fost dezvoltata permanent ajungand sa ofere functii avansate chiar si pentru cele mai mari exigente.

Ce este PrestaShop ?

PrestaShop a fost lansat inca din anul 2007 și și-a construit o reputație de sistem de gestionare a conținutului de încredere pentru magazinele de comerț electronic.

PrestaShop a fost dezvoltat exclusiv pentru site-urile de comert electronic.

Vezi mai mult pe site-ul oficial Prestashop.com

sursa: PrestaShop

WooCommerce vs PrestaShop

Fiecare platformă oferă un set de caracteristici esențiale de care proprietarii magazinelor de comerț electronic au nevoie pentru operațiunile magazinului. În plus, echipa de dezvoltatori încearcă să-și distingă produsul de concurență cu caracteristici și extensii care adaugă valoare operațiunilor magazinului și experienței utilizatorului.

Management de conținut

În acest context, WooCommerce are un avantaj clar asupra concurenței datorită stratului de bază WordPress care oferă o gestionare excelentă a conținutului. PrestaShop are o secțiune CMS pentru a crea paginile dvs. de informații, dar cu opțiuni foarte limitate.prestashop continut

Managementul produselor

Ambele platforme oferă o interfață de gestionare destul de ușor de utilizat pentru a gestiona datele despre produse (imagini și text). Dacă datele sunt uriașe, le puteți încărca direct folosind un fișier Excel. În mod similar, ambele platforme oferă procese simple pentru modificarea descrierilor produsului și a datelor de identificare aferente.

PrestaShop este construit pentru un singur scop de a crea numai magazine online și, astfel, abordarea este clar definită pentru a facilita gestionarea datelor produselor. Pe de altă parte, WooCommerce folosește formatul de postare WordPress și îl adaptează pentru a gestiona datele despre produse ca postare.

Gestionarea Stocului

Ambele platforme vă permit să păstrați un control strict asupra controlului stocului magazinului. În multe cazuri, aveți o idee clară a stocului disponibil și a produselor disponibile la vitrina magazinului. Această funcționalitate este opțională și poate fi dezactivată pentru a simula un stoc infinit dacă nu aveți probleme cu stocul.

PrestaShop oferă opțiuni avansate de control al stocului prin intermediul cărora puteți defini mai multe magazine, puteți primi notificări dacă stocul devine redus și ce produse sunt populare în rândul publicului din magazin.

WooCommerce are extensii gratuite și plătite care depășesc opțiunile simple de gestionare a stocurilor.

Optimizare SEO

Pentru WooCommerce, puteți găsi sute de pluginuri care vă permit să optimizați aproape toate aspectele SEO pe pagină. Yoast SEO este recomandarea noastra fiind si cel mai popular modul de la wordpress.

Principala diferență este că, pentru PrestaShop, există puține module orientate către SEO și majoritatea sunt plătite. Într-adevăr, categoriile și produsele sunt de obicei optimizate pentru SEO, dar paginile statice PrestaShop sunt puțin limitate și nu vor ajuta prea mult în eforturile de SEO.

Statistici Magazin

WooCommerce oferă analize detaliate ale produselor, veniturile din magazinul produselor cele mai vândute, vânzările lunare și statisticile aferente. Iată o captură de ecran a WooCommerce Analytics.

PrestaShop oferă, de asemenea, statistici privind performanța magazinului despre comenzile plasate și coșurile de cumpărături care erau pe jumătate pline. Atunci când optați pentru PrestaShop, este întotdeauna o idee bună să includeți un plugin care să ofere analize avansate ale magazinului.

Care este recomandarea noastra ?

La analiza efectuata asupra WooCommerce vs PrestaShop: ați ajuns la sfârșitul analizei mele și este timpul să vă trageți concluziile, deoarece ambele platforme sunt o soluție bună pentru magazinul dvs. online de comerț electronic.

Va recomandam WooCommerce deoarece vă va permite să vă stimulați afacerea online cu o strategie mult mai buna decât PrestaShop.

PrestaShop este o platformă mai veche care a continuat să fie una dintre cele mai bune opțiuni de astăzi. Pe de altă parte, WooCommerce este relativ nou, dar oferă concurență dură PrestaShop pentru poziția de top.

Pentru a vă face o idee despre concurență, următorul grafic Google Trends afișează evoluția căutărilor pentru ambele platforme.

Noi te putem ajuta ?

In procesul de creare site web indiferent de natura lui, folosim cele mai bune optiuni astfel incat sa obtinem rezultate remarcabile in mediul online.  Dezvolatam si administram site-uri sau magazine online construite in woocommerce.


Cere oferta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *