Acte necesare pentru bilet de tratament pensionari

Ce acte sunt necesare pentru bilet de tratament balnear pentru pensionari. Analizam modul prin care se pot obtine bilete de tratament in statiunile balneare din Romania pentru diverse afectiuni.

De regula biletele de tratament balnear sunt eliberate in baza unei cereri depuse alaturi de anumite acte necesare pentru obtinerea acestor bilete de tratament pentru pensionari.

Acte pentru eliberare bilet de tratament pensionari

Pentru obtinerea unui bilet de tratament pentru pensionari in statiunile balneare din Romania sunt necesare urmatoarele acte:

  • cererea tip de acordare a biletului de tratament;
  • document de plată (după caz, talonul privind drepturile de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii, în original sau copie care se va prezenta la momentul eliberării biletului);
  • declaraţie pe propria răspundere că nu realizează alte venituri din pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii,cu excepţia persoanei care depune talonul privind plata acestor drepturi care se va prezenta la momentul eliberării biletului);
  • biletul de trimitere – formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate (copie, cu prezentarea actului original care se va prezenta la momentul eliberării biletului).

Cererea pentru acordarea acestor biletelor de tratament balnear pentru pensionari poate fi descărcată de pe internet. De asemenea, documentul care conţine criteriile de acordare a acestor bilete de tratament.

Care este durata unui sejur de tratament balnear

Durata sejurului unui bilet de tratament pentru pensionari este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile.

Unde se depune cererea pentru un bilet de tratament?

Pentru a se putea înscrie în vederea obţinerii unui bilet de tratament, potenţialul beneficiar depune la sediul casei teritoriale de pensii cererea tip,  urmând ca restul documentelor să fie ataşate la momentul eliberării biletului.

Atentie pe parcursul unui an calendaristic se poate obtine doar un bilet de tratament balnear astfel va puteti inscrie doar o singura data in vederea obtinerii unui bilet de tratament gratuit.

Iti recomandam sa urmaresti si articolul despre: Vechimea minima pentru pensie in Romania

Tratamentele balneare sunt indicate in diferite afectiuni si includ proceduri de specialitate pe care trebuie sa le urmati in functie de afectiunea dvs si de modul prin care medicul va prescrie tratamentul balnear.

România beneficiază de o reţea bogată de staţiuni balneare, care tratează o multitudine de afecţiuni, de la cele reumatismale şi articulare, neurologice, cardiovasculare, respiratorii, digestive, hepato-biliare, renale sau ginecologice, dermatologice, oculare, post-traumatice şi post-operatorii, până la boli endocrine, metabolice şi de nutriţie, pareze şi paralizii, varice, boli ale sângelui, anemie, astenie, alergii, depresii, nevroze, surmenaj fizic şi intelectual sau boli profesionale.

Baile termale pentru reumatism sunt cele mai cautate ape termale astfel un bilet de tratament obtinut prin depunerea actelelor de mai sus te poate ajuta sa obtii un sejur complet de tratament.

Nu uita verifica care sunt actele necesare pt bilet tratament pensionari iar daca te incadrezi conform cu specificatiile de mai sus poti depune cererea in vederea obtineriiunui bilet de tratament balnear gratuit.

Pentru detalii suplimentare recomandam sa urmariti site-ul oficial al casei nationale de pensii publice – vezi website

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *