Cum poti face retur la eMag in 2023

Returul produselor la eMag a devenit mai simplu odata cu noile optiuni disponibile atunci cand este necesar sa returnezi un produs achizitionat de pe site-ul eMag.

Intrucat la eMag sunt plasate zilnic sute de comenzi, deseori suntem pusi in situatia de a returna un produs cumparat de la eMag iar pentru acest lucru vom analiza modalitatile de retur la eMag in 2023.

Retur produse la eMag

Pentru returul produselor avem la dispozitie mai multe optiuni pe care trebuie sa le abordam in diferite situatii. Pe scurt avem la indemana urmatoarele optiuni de retur produse la eMag:

 • returnare produse prin curier;
 • returul produselor prin punctele de prezenta easybox;
 • retur direct in showroom eMag;
 • Retur prin itermediul unui punc postal partener cu eMag.

Atentie atunci cand returnati un produs este necesar sa respectati anumite reguli astfel incat produsul dvs sa poata fi returnat in conditii optime. Inca de la inceput eMag mentioneaza faptul ca, produsele returnate trebuie sa fie in aceiasi stare in care le-ai primit.

Pentru retur urmariti rubrica de contact de pe site-ul eMag Romania.

Conditii de retur la eMag

returnare produse emag

Sunt cateva regule de baza pe care trebuie sa le cunosti atunci cand faci un retur iar aici mentionam si noi conditiile de retur eMag conform cu datele oficiale de pe site-ul oficial.

 1. Asigură-te ca produsul nu este protejat de parole setate de tine și că ai șters eventualele conturi pe care le-ai definit, astfel încât produsul să nu contina nici o data cu caracter personal si sa poată fi adus la versiunea inițială de software.
 2. Returul se face cu etichetele inițiale intacte, certificatul de garanție în original (dacă a fost emis de producător/ distribuitor) și toate documentele cu care a fost livrat produsul.
 3. Produsul trebuie să fie însotit de accesoriile/cadourile cu care a fost livrat.
 4. Dacă ai cumpărat mai multe produse de același fel și vrei să le returnezi pe toate, asigură-te că doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se acceptă doar dacă sunt sigilate.
 5. Nu se acceptă produsele asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, cele care prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice / electrice, produsele cărora le lipsesc accesorii.
 6. Nu se acceptă returul dacă ai dezinstalat sistemele de operare sau alte programe existente la livrare, dacă produsele au licențe OEM activate sau dacă ai dezinstalat sistemele de operare sau alte programe existente la livrare.
 7. Daca in coletul de retur se afla produse diferite fata de cele din formularul completat, dupa verificarea pachetului de catre curier, preluarea va fi refuzata.

Retur la eMag prin curier

De regula acesta optiune de returnare produse prin curier este optiunea aleasa pentru produsele mari cum ar fi electrocasnice mari sau alte produse ce nu se pot returna prin easybox sau direct in magazinele eMag.

Daca produsul tau respecta regulile de retur, curierul se va prezenta la adresa indicată de tine în cel mult 3 zile lucrătoare de la înregistrarea fișei de retur.

Returnare prin easyBox

Produsele primite prin easybox pot deasemenea sa fie returnate tot prin easybox. Deschide fișa de retur din contul tău de client și selectează predare personală la easybox (această opțiune ți se va afișa dacă produsul e eligibil).

Imediat vei primi pe email și SMS un PIN/cod QR cu care vei putea deschide ușa locker-ului în care vei lăsa produsul.

Returnarea produselor cumparate de la eMag se poate face chiar si in showroom insa aici avem cateva restrictii precum: mancarea pentru bebeluși/copii, medicamentele OTC, dispozitivele medicale, bijuterii sau plante.

Retur la eMag intr-un oficiu postal

Poti selecta returul produselor la eMag prin intermediul unui oficiu postal partener. Si in acest caz avem de indeplinit niste conditii minime precum:

 • Coletul trebuie sigilat pentru a putea fi preluat de partenerii nostri de la Posta Romana: iti recomandam o cutie solida sau un plic, ambele cu protectie la interior.
 • Trebuie completat un formular de retur pentru fiecare dintre produsele pe care doresti sa le returnezi. Acestea vor fi ambalate separat, fiecare avand AWB propriu.
 • Greutatea maxima a unui colet este de 7 kilograme;
 • Dimensiunea unui colet trebuie sa aiba suma laturilor de maximum 3 metri.

Indiferent de modalitatea de retur aleasa, eMag face eforturi constante pentru a imbunatati relatia dintre clienti si magazin astfel se faciliteaza si returul produselor rapid daca respecti conditiile de retur de la eMag Romania.

Daca nu te descurci sau ai nevoie de suport iti recomandam sa urmaresti modalitatea de contact eMag Bucuresti.

In perioada Black Friday 2023 este posibil ca cererile de retur produse achizitionate de la eMag sa fie procesate mai greu datorita numarului mare de comenzi si probabil si solicitari de retur. Febra cumparaturilor de Black Friday 2023 la eMag te poate face sa alegi eronat un produs dupa care vei fi nevoit sa il returnezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *