Panouri solare – Oferta de pret pentru panouri fotovoltaice

Panourile solare sau panourile fotovoltaice sunt in prezent la mare cautare pentru cei ce doresc sa isi produca singuri energia electrica pentru locuinta. Analizam pretul pentru un kit de panouri fotovoltaice si care sunt cele mai eficiente panouri solare pentru o locuinta normala.

Panouri fotovoltaice pret in 2023

Inainte de a analiza ofertele de pret pentru panouri fotovoltaice trebuie sa urmarim datele tehnice si ce panouri fotofoltaice trebuie sa cumparam raportat la locuinta noastra si gradul de folosire a echipamentelor electrice.

Panourile fotovoltaice fara baterie de stocare sunt de regula destul de ieftine comparativ cu un sistem complet ce include si bateriile de stocare a energiei electrice.

Cel mai utilizat kit de panouri solare fotovoltaice este cel de 5 KW care iti poate produce energie pentru o locuinta normala ce deserveste 4 membri ai familiei.

Pret pentru panouri fotofoltaice fara instalare si kit

  • Panou solar fotovoltaic 540W monocristalin, 144 celule solare, on grid si off grid, rezidential, comercial, 2094 x 1038 x 35 mm – PRET:  1800 – 2000 lei. (doar panoul)
  • Panou fotovoltaic, Monocristalin, 400 W Trina – Pret 1040 – 1100 lei
  • Panou fotovoltaic, Monocristalin, 405 W, Canadian Solar –  Pret panou fotovoltaic intre 720 800 lei bucata.

Urmareste oferta de pret in magazinele: eMag , Romstal sau magazine specializate in vanzarea kiturilor de panouri fotovoltaice.

Pretul pentru un kit panouri fotovoltaice de 5 KW poate ajunge la 9.000 – 10.000 lei incuzand:

  • 2 panouri fotovoltaice de 280 W
  • invertor de 4000 W
  • Acumulator 4 x 100 Ah.

In functie de magazin si oferta comerciala pretul pentru un kit de panouri fotovoltaice de 5 kw sau de putere mai mare poate sa difere.

Ce este un panou fotovoltaic

Un panou fotovoltaic, spre deosebire de un panou solar termic, transformă energia luminoasă din razele solare direct în energie electrică. Componentele principale ale panoului solar fotovoltaic sunt celulele solare.

Poti avea un panou fotovoltaic sau mai multe instalate de o firma autorizata astfel incat panourile solare in functie de puterea lor poate sa iti produca energie electrica necesara locuintei tale fara a mai fi nevoie de un contract cu un furnizor de energie electrica.

De regula daca nu se doreste solutia de prosumator (vei da surplusul de energie in reteaua electrica a furnizorului tau) este necesar sa avem un echipament de stocare a energiei adica inmagazinare in baterii.

Ce inseamna un sistem sau un kit fotovoltaic?

In prezent exista in piata 3 tipuri de sisteme sau kituri fotovoltaice denumite astfel:

  1. ONGRID
  2. OFFGRID
  3. HIBRID

Kitul fotovoltaic ONGRID se conecteaza la reteua nationala de energie electrica deci poti da energie electrica in sistemul national si poti primi energie electrica atunci cand panourile nu produc suficienta energie electrica.

Acest tip de sistem fotovoltaic legat la retea este compus din:

  • panouri fotovoltaice
  • sistem de sustinere
  • invertor on-grid
  • accesorii (cofret de siguranta, cablu solar, conectori)

Kitul fotovoltaic OFGRID

Sistemul fotovoltaic OFGRID cu stocare alimentează consumatorii în direct iar surplusul de energie electrică produsă este stocat în acumulatori. Astfel energia electrica este disponibilia atât ziua cât și noaptea. Pe timpul noptii se va consuma energia stocata in baterii iar pe timpul zilei se va produce energie electrica in functie de puterea panourilor fotovoltaice.

Un kit fotovoltaic offgrid este compus din:

  • panouri fotovoltaice
  • sistem de sustinere
  • invertor offgrid
  • acumulatori
  • accesorii (cofret de siguranta, cablu solar, conectori)

Kitul Fotovoltaic Hibrid

Dupa cum va puteti da seama din denumire acest sistem de panouri fotovoltaice combina ambele sisteme exemplificate mai sus iar avantajul este ca preia si toate avantajele fiecarui sistem.

De regula kitul OFGRID se foloseste acolo unde reteua nationala nu acopera zona sau pentru cei ce doresc sa nu se complice cu alti furnizori de energie.

Vantajul pentru sistemul ONGRID este acela ca, atunci cand avem surplus de energie electrica il vom da automat in retea fara a fi nevoie sa-l stocam in baterii. De regula la kiturile fotovoltaice bateriile sunt cele mai scumpe elemente din componenta unui kit.

Cat produce un sistem sau un kit fotovoltaic

Spre exemplu daca analizam Sistemul fotovoltaic de 5 kw  vom putea spune conform specificatiilor tehnice ca avem o productie de aproximativ 6.144 kWh pe an,  avand totusi cea mai mica productivitate in lunile de iarna (decembrie si ianuarie) in jurul valorii de 250 kWh. Productivitatea maxima va fi atinsa in iulie si august, aproximativ 715 kWh.

Desigur productia de energie electrica pentru un sistem fotovoltaic de 5 kw variaza in functie de regiune. In zonele de munte productia poate fi mai mica datorita faptului ca avem ceata toamna, avem un cer mai mult noros. Productia maxima este atinsa cand avem zile insorite si o durata mai mare a zilei adica in lunile de vara.

Daca aveti experiente cu panourile fotovoltaice sau recomandati un anumit tip de panouri solare sau kituri fotovoltaice va asteptam cu un comentariu pentru a fi util celor ce cauta panoru fotovoltaice bune si rezonabile din punct de vedere al pretului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *